Opt milioane de euro, în bancnote de 50 şi 100, asunse în saci, bidoane şi găleţi, găsite îngropate în curtea unei case din Italia

Opt milioane de euro îngropați în grădina unei vile din Italia au fost găsite de anchetatori. O parte din suma uriaşă de bani provenea chiar din România. 

După o anchetă care a durat mai mulți ani, Garda Financiară din Italia a anunţat ca a descoperit 8 milioane de euro îngropați sub pământ, în grădina unei vile situată în mediul rural din Gussago, provincia Brescia din Lombardia. 

Mii de bancnote de 50 și 100 de euro au fost puse în interiorul unor saci, bidoane și găleți, apoi ascunse în subteran de proprietarii terenului, informează Giornale di Brescia. 

Doi soți, Giuliano Rossini și Silvia Fornari, împreună cu alți colaboratori, eliberau facturi false și virau bani în conturi deschise în România, Croația, Bulgaria și chiar China. Banii erau apoi aduşi în Italia în numerar, intenţia italienilor fiind de a se sustrage de la plata taxelor și impozitelor impuse de autoritățile fiscale italiene. 

Carabinierii și comisarii Gărzii Financiare au săpat în gazonul din grădina vilei celor doi soți italieni. Procurorul adjunct Claudia Passalacqua a spus că banii găsiţi constituie principala probă în anchetă. 

Cei doi soți au fugit din Italia în vara anului 2020, când un antreprenor i-ar fi informat despre controalele fiscale la care fusese supusă compania sa. Cuplul a plecat din Italia după sechestrarea a 153.000 de euro în numerar găsiți în mașina lui Marco Pesenti, una dintre cele 22 de persoane reţinute în urma anchetei. 

Rossini și Fornari s-au întors în Italia, unde au fost arestați și duși la închisoare. Cei doi sunt acuzați de evaziune fiscală care se ridică la suma de 93 de milioane de euro, în dauna statului italian. Amândoi și-au recunoscut unele fapte în prezența avocatului lor, iar în următoarele zile vor fi prezentaţi în faţa unei instanţe de judecată. 

Potrivit anchetatorilor, organizaţia era condusă de cei doi soţi, alături de fiul lor în vârstă de 22 de ani, Emanuele Rossini și de mătușa sa maternă, Marta Fonari. 

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI