Tragedie în Argeș: Un bărbat a murit după ce i s-a făcut rău când încerca să cureţe o fântână adâncă de 10 metri

Un bărbat de 36 de ani a murit, marţi, după ce i s-a făcut rău în timp ce încerca să cureţe o fântână adâncă de zece metri, în localitatea Vlădeşti, judeţul Argeş. Un alt bărbat, de 61 de ani, a intrat după el, fiind scos de pompieri şi transportat la spital, conştient.

Potrivit ISU Argeş, pompierii au fost chemaţi să intervină în cazul a două persoane rămase blocate într-o fântână, în comuna Vlădeşti. Acolo s-au deplasat două autospeciale cu apă şi spumă de la Punctul de Lucru Aninoasa şi Detaşamentul de Pompieri Câmpulung, un autocamion cu container multirisc şi o autospecială de descarcerare de la Detaşamentul Piteşti, alături de două echipaje ale SAJ.

Una dintre persoane, un bărbat de 61 de ani, a fost scoasă din fântână de pompieri cu ajutorul unei chingi, conştientă, fiind preluată de un echipaj SAJ.

Cealaltă persoană, tot un bărbat, a fost declarată decedată. Pentru scoaterea acesteia, a fost nevoie ca un pompier să coboare echipat cu aparatul de respirat.

Fântâna are o adâncime de aproximativ 10 metri, iar apa avea circa o jumătate de metru.

”Din primele verificări, s-a stabilit că cei doi bărbaţi executau lucrări de igienizare a unei fântâni, în împrejurări ce vor fi stabilite în urma cercetărilor, şi, după ce bărbatului de 36 de ani, care a pătruns în fântână, la o adâncime de aproximativ 10 m, i s-a făcut rău, cel de-al doilea bărbat, de 61 de ani, ar fi încercat să îl extragă, context în care a rămas şi el blocat în interior, cu stare de rău. În urma intervenţiei echipajelor specializate, primul a fost extras bărbatul de 61 de ani, care a fost transportat la spital, conştient. Cel de-al doilea bărbat, a fost adus la suprafaţă ulterior şi, din păcate, a fost declarat decedat”, a transmis, la rândul său. Poliţia Judeţeană Argeş.

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi ucidere din culpă, conform art. 196 şi 192 din Codul Penal, iar cercetările continuă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI