Maldive își vinde insulele. Care este prețul de pornire

Guvernul Insulelor Maldive licitează contracte de închiriere pe o perioadă de 50 de ani pentru 16 insule și grupuri de insule.

Dar nu vă așteptați să o transformați într-o imensă proprietate privată – aceste bucăți de paradis sunt scoase la licitație cu condiția expresă ca ofertanții să se angajeze să construiască o stațiune. Este o mișcare menită să ajute națiunea să revină după impactul sever al pandemiei asupra economiei sale bazate pe turism. 

Cei interesați au la dispoziție 36 de luni pentru a începe construcția oricărui proiect. Ei trebuie să cheltuiască cel puțin 250.000 de dolari în calitate de investitor de acest gen și vor fi eligibili pentru o viză de rezident de cinci ani, astfel încât să poată lucra în Maldive pe termen lung.

Ofertele vor fi evaluate nu numai pe partea financiară. Se vor ține cont și de alte aspecte, cum ar fi paritatea de gen a personalului și impactul de carbon al dezvoltării în sine. Orice stațiune trebuie să fie, de asemenea, sensibilă la mediul înconjurător, potrivit lui Ali Shinan, specialist în Ministerul Turismului din Maldive. 

„Nu se pot construi clădiri deasupra înălțimii copacilor, iar suprafața construită [pe orice atol] este plafonată la 30%”, a spus el pentru Robb Report. Copacii nu pot fi doborâți în timpul construcției fără permisiunea scrisă a departamentului său – și dacă se întâmplă acest lucur, copacii trebuie replantați. Infrastructura trebuie construită la cinci metri spre interior de linia de vegetație pentru a păstra mediul existent.

Dacă sunteți tentați să faceți o ofertă, aveți timp până la 6 iunie pentru a obține documentele relevante – contactați Ministerul Turismului la [email protected]. Ofertanții internaționali trebuie să plătească o taxă nerambursabilă de 3.250 de dolari pentru a primi acea cerere și trebuie să plaseze oferte în locațiile lor preferate până la 10 iunie, ora 10, ora locală.

Fiecare insulă listată vine cu un număr minim de paturi pentru orice stațiune rezultată, plus o indicație dacă este posibilă recuperarea terenurilor – o tehnică obișnuită în această națiune insulară, care își extinde adesea amprenta prin drenarea zonelor de coastă pentru a transforma marea în pământ locuit. Nu există o ofertă minimă pentru un anumit site, dar se așteaptă ca pentru anumite insule să se ceară prețuri mai mari.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI