FOTO/ VIDEO- Doctorul Cătălin Denciu, premiat de OMS

Șeful OMS a declarat, astăzi, că îl va premia pe medicul Cătălin Denciu, rănit în incendiul soldat cu 10 morți de la Spitalul din Piatra-Neamţ.

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a precizat că astăzi, că medicul pietrean va primi un premiu „pentru serviciul, sacrificiul și exemplul său”,.

Imagine

Anunțul a fost făcut într-un discurs la deschiderea adunării anuale a agenției ONU pentru sănătate, găzduită de Geneva (Elveția)

„Doctorul Cătălin Denciu este medic specialist în terapie intensivă în România. El a fost de serviciu în noiembrie anul trecut, îngrijind pacienții cu COVID-19, când a izbucnit un incendiu în spital (n.red. SJU Piatra-Neamț). Zece pacienți au murit în incendiu, iar în încercarea de a-i salva pe alții, dr. Denciu a suferit arsuri de gradul III până la 40% din suprafața corporală. Astăzi îl vom onora cu un premiu pentru serviciul, sacrificiul și exemplul său.)” – a declarat directorul general al Organizației Mondoale a Sănătății, Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus.

În cadrul adunării ONU, a fost invitat și medicul pietrean, care a mulțumit reprezentanților OMS pentru recunoașterea muncii și contribuției lui.

„Sunt emoționat și foarte impresionat să primesc recunoașterea muncii și a contribuției mele din partea Organizației Mondiale a Sănătății. Nu m-am așteptat nicio clipă la acest gest.

Îi mulțumesc directorului general Tedros pentru acordarea acestei distincții și directorului regional Kluge pentru nominalizarea mea.

Vreau să le mulțumesc din inimă colegilor belgieni, datorită cărora mă aflu aici, în fața dumneavoastră.

Sunt onorat să accept această distincție în numele întregului personal medical din România și din toată lumea care se află în primele linii în această luptă.

De asemenea, primesc acest premiu în numele tuturor pacienților Covid care au cunoscut suferința acestei boli și în numele familiilor noastre care sunt alături de noi, la bine și la rău.

Nu sunt obișnuit să vorbesc mult, cum am spus mai devreme, mi-am facut datoria în fața pacienților și a colegilor.

Meseria de doctor vine cu multe responsabilități și așteptări. Vă îndemn să arătați solidaritate personalului medical, să-i sprijiniți în orice fel și să luptați împreună cu ei pentru a învinge această pandemie.

Eroii sunt cei care, în fiecare zi, de peste un an, continuă să aibă grijă de pacienți și de familiile lor, în ciuda tuturor dificultăților și barierelor.

E un premiu al celor care rezistă, care nu se dau bătuți și sunt foarte mândru să fiu unul dintre ei.

Sănătatea este o victorie asupra suferinței și bolii. Împreună vom învinge.” – a fost mesajul medicului pietrean Cătălin Denciu

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI