Marcel Boloş: Fac apel către toţi cei care sunt beneficiarii acestui ajutor de încălzire la calm şi să aibă încredere că primesc aceste carduri

Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a declarat miercuri, despre cardurile de energie, că face apel către toţi cei care sunt beneficiarii acestui ajutor de încălzire la calm şi să aibă încredere că primesc aceste carduri. El a arătat că este vorba de 4 milioane de beneficiari, dar în această perioadă se prelucrează informaţiile din declaraţiile pe proprie răspundere, procesul de interogare a bazelor de date pentru cei 550.000 în cazul cărora este nevoie de unele clarificări.

”Procesul se va derula în continuare, astfel încât până la data la care vom avea posibilitatea de a plăti din aceşti bani ajutorul de încălzire, respectiv până la data de 20 februarie, beneficiarii noştri să primească această carduri de energie. Fac apel către toţi cei care sunt beneficiarii acestui ajutor de încălzire la calm şi să aibă încredere că primesc aceste carduri, aşa cum sunt identificaţi în listele de beneficiari”, a spus Boloş, care a mers în vizită de lucru la Oficiul Poştal Buftea, cu ocazia startului distribuirii cardurilor de energie, acordate de Guvernul României persoanelor vulnerabile în sprijin pentru plata facturilor.

”Toată lumea va primi aceste carduri, toată lumea le va putea utiliza conform angajamentelor pe care le-am avut faţă de beneficiari”, a spus el.

Ministrul Investiţiilor a mai arătat că este vorba de 4 milioane de beneficiari, dar ”sunt tot în această perioadă se prelucrează informaţiile din declaraţiile pe proprie răspundere, procesul de interogare a bazelor de date pentru cei 550.000 care se află în situaţia pe care am mai precizat-o, cu lipsa nomenclatorului stradal, fie nu s-a operat în cartea de identitate, iar în unor acelor clarificări se va lua decizia de emitere a cardurilor pe parcursul acestor zile. ”Este oun process care se derulează în paralel cu distribuţia cardurilor”, a mai afirmat Marcel Boloş.

Ministrul a mai spus că cei care primesc confirmare de primire trebuie să fie atenţi pentru a intra în posesia cardului iar dacă sunt situaţii în care cardul nu a ajuns la beneficiar şi beneficiarii ştiu că sunt în situaţia de a primi acest card, atunci trebuie să sune la call center, 0319966 pentru a clarifica situaţia şi li se vor da informaţii pentru a urma toate procedurile legale în vederea intrării în posesia cardului de energie.

”Reamintesc că acest card de energie dă dreptul beneficiarului ajutorului de sprijin de a utiliza banii pe care îi are, încărcat, şi fără acest document nu se pot face plăţi din ajutorul de încălzire”, a mai spus el. Ministrul Investiţiilor a ţinut să precizeze că nu există posibilitatea de a se produce fraude, pentru că este inserat un cod de bare care, dacă nu este valid şi identifică o altă persoană decât beneficiarul, plata nu are loc.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI