Alexandru Pițurcă și șeful Romarm, Gabriel Țuțu, au fost plasați și ei sub control judiciar

Alexandru Pițurcă, fiul fostului selecționer de la echipa națională, a fost eliberat din custodia autorităților, miercuri, în jurul orei 3 dimineața, și a fost plasat sub control judiciar, potrivit Gândul.  

DNA solicitase Tribunalului București să îl aresteze preventiv pentru 30 de zile, însă judecătorul a respins propunerea procurorilor, cum a respins-o și în cazul directorului general al Romarm, Gabriel Țuțu, care a fost plasat la rândul său sub control judiciar.  

În dosarul măștilor neconforme care au fost livrate spitalelor MApN a fost pus sub control judiciar și Victor Pițurcă, fostul antrenor al primei reprezentative.  

„Eu nu am nicio treabă cu această afacere”, declara Victor Pițurcă, după audierile de marți de la DNA.  

Fostul ministru al economiei susține că actualul șef al Romarm „este un protejat al sistemului și mai ales al ministrului (Energiei, n.r.) Virgil Popescu”.  

„Puteți să vă imaginați genul de protecție masivă pe care o avea domnul Țuțu din partea sistemului. Problema la stat nu este domnul Țuțu. Problema este că e plin de astfel de personaje. Toți mufați la bani de la buget. Au prins schema. Se laudă că fac «investiții», care de fapt sunt doar sifonare de bani de la stat. Iar ei mai departe cotizează oriunde trebuie ca să rămână în funcție sau ca să-și consolideze poziția. De aceea domnul Virgil Popescu a repus în funcție toți administratorii speciali din companiile de stat pe care îi dădusem eu afară și a oprit, evident, procedura de concediere a domnului Țuțu”, declara deputatul USR.  

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI