OMS: COVID-19 continuă să constituie o urgență de sănătate publică și cea mai înaltă formă de alertă

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunţat că pandemia de COVID-19 continuă să reprezinte o urgență sanitară globală.

Experții OMS avertizează că pandemia provocată de virusul SARS-CoV-2 este în continuare un pericol pentru întreaga umanitate.

Astfel, la trei ani după ce a declarat pentru prima dată urgența sanitară globală, OMS anunță că va menține nivelul maxim de alertă, astfel încât să fie „atenuate potențialele consecințe negative”.

„COVID-19 continuă să constituie o urgență de sănătate publică de interes internațional și cea mai înaltă formă de alertă”, a declarat OMS.

În timpul epidemiei, peste 6,8 milioane de oameni și-au pierdut viața, fiind afectate toate țările lumii.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, este încrezător și speră să existe, anul acesta, o îmbunătățire a situației din spitale.

„Rămânem încrezători că, în anul care vine, lumea va trece la o nouă fază în care vom reduce spitalizările (COVID) și decesele la cel mai scăzut nivel posibil”, a declarat Tedros, potrivit Reuters.

În decembrie, reprezentanții OMS erau rezervați privind momentul în care se va pune capăt urgenței sanitare, având în vedere numărul uriaș de infecții înregistrate în China, după ridicarea restricțiilor, la sfârșitul anului 2022.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI