Un șofer de TIR român, arestat în Italia. Cum s-a dat de gol

Un șofer român de TIR a fost reținut în trafic după un control al polițiștilor de pe o șosea de centură din Italia. Oamenii de ordine au avut o mare surpriză când au văzut ce transporta cetățeanul român în camion. 

„A mers încet. Prea încet pentru a conduce pe benzile de centură și a creat neplăceri șoferilor și traficului de-a lungul Estului”, au declarat polițiștii. 

Un echipaj de poliție aflat în patrulare s-a sesizat că TIR-ul se deplasa foarte încet și a oprit vehiculul care era condus de român. 

Vehiculul greu cu numere de înmatriculare spaniole, a fost oprit la San Donato Milanese în apropierea unei comune din provincia Milano, Italia, și a fost supus unui control. Șoferul, cetățean de origine română cu domiciliul în străinătate, tocmai oprise pentru a da un telefon, iar împrejurarea, împreună cu ritmul lent al autovehiculului, i-au făcut pe carabinieri suspicioși. Drept urmare au efectuat o percheziție în  autovehicul. Nu mare le-a fost mirarea când au descoperit o cantitate mare de droguri, informează stiridiaspora.ro. 

În TIR au fost descoperite nouă cutii de carton care conțineau 74 de kilograme de droguri. Pachete sigilate în vid cu hașiș și marijuana plasate în interiorul recipientelor erau probabil destinate piețelor locale. Încărcătura uriașă a fost sechestrată de carabinieri. 

Șoferul român de camion a fost arestat pentru transport de droguri. S-a deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate proveniența și destinația drogurilor. 

O altă mare captură de droguri 

O altă mare captură de droguri în care a fost implicat un alt român a fost făcută în regiunea italiană Garda. Peste 200 de kilograme de droguri au fost recuperate de carabinieri. Agenții au surprins un bărbat de origine marocană, în vârstă de 40 de ani, în timp ce încărca două pachete voluminoase cu peste 60 de kilograme de hașiș, dintr-un camion cu numere românești. 

Bărbatul luase drogurile de la un șofer de camion în vârstă de 34 de ani, care le descărcase din mașina sa oprită la periferia orașului San Pietro di Morubio. Șoferul, în momentul intervenției poliției, ar fi numărat o sumă de aproape 10 mii de euro în numerar, pe care o primise cu puțin timp înainte de la bărbatul de 40 de ani. 

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI