Ce şanse au Elena Udrea sau Liviu Dragnea să scape de procesele penale

Mii de inculpaţi ar putea scăpa de procesele penale, pe motiv de prescripţie. Printre ei, Elena Udrea sau Liviu Dragnea, judecaţi în dosare grele de corupţie. Totul, după o decizie a Curţii Supreme.  

Pe cine scapă decizia instanţei privind prescrierea: Elena Udrea, Ioana Băsescu, Mihai Chirica, Nelu Iordache 

Ar urma să se aplice principiul legii penale mai favorabile, astfel că pot fi invocate în instanță termene de prescripție pentru fapte produse anterior anului 2012 indiferent de faza procesuală, fie că vorbim despre de dosar aflat în judecată pe fond sau în apel. 

Acest termen de prescripție se poate aplica și pentru dosarele aflate în fază de urmărire penală 

Potrivit avocaților, se poate aplica acest termen de prescripție și pentru dosarele aflate în fază de urmărire penală. Tot avocații sunt cei care dau nume pe lista beneficiarilor acestei legi. Unul dintre ele este cel al Elenei Udrea, odată în dosarul Hidroeletrica, aflat în judecată pe fond și a doua oară în dosarul finanțării campaniei electorale a lui Băsescu, dosar din 2009, conform Observator.ro. 

Dosar în care Elena Udrea a fost condamnată pe fond la o pedeapsă de opt ani de închisoare. Și Ioana Băsescu, în același dosar, a fost condamnată la cinci ani. Și ea ar putea fi pe lista acestor beneficiari. Tot potrivit avocaților, unul dintre beneficiari ar putea fi și Liviu Dragnea, în dosarul Tel Drum, care a fost trimis în judecată de curând, pentru fapte de corupție comise în perioada 2001 – 2017. 

Un beneficiar în acest context, care a fost eliberat înainte să săvârșească pedeapsa totală, este Bogdan Olteanu, care a fost condamnat la cinci ani de închisoare. A fost eliberat după doi ani pe motiv de prescriere. 

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI