Prof. dr. Vlad Ciurea explică ce se întâmplă în creier atunci când gândim pesimist. „Trebuie să facem un pas înaintea nenorocirilor”

Un mod de gândire negativ nu ne ajută, nu este constructiv, iar noi trebuie să facem un pas înaintea bolii, spune renumitul medic Vlad Ciurea. 

„Organismul, creierul, puterea noastră românească ne-a împins înainte și am reușit. Nu trebuie să fim pesimiști. Trebuie să facem un pas înainte, un pas înaintea bolii, un pas înaintea nenorocirilor. 

Așa cum spune o vorbă românească, cele rele să se spele, cele bune să se adune. Noi suntem mult mai deștepți acum. Generația care vine prinde totul din zbor”, a spus prof. univ. dr. Vlad Ciurea, potrivit gandul.ro. 

„Creierul merge înainte, legăturile se fac mai rapid, iar aceste facilități pe care noi le facem pe telefoane, pe tablete, acestea ne ajută cerebral. În schimb, nu trebuie să fim dependenți. Important este să mai și gândim. 

Trăim într-o lume în viteză. Trebuie să ne adaptăm tehnologiei avansate. Gândim mai repede, mișcăm mai repede, efectuăm mai repede. Într-o zi facem mai multe lucruri și totuși nu ne ajunge ziua. Tot timpul spunem că trece timpul prea repede”, a completat prof. Vlad Ciurea, neurochirurg. 

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI