Ministrul Budăi către protestatari: „Dacă nu era PSD la guvernare era mult mai rău!”

Ministrul Muncii, Marius Budăi, le-a transmis protestatarilor că va respecta calendarul de majorări promis românilor şi spune că pensiile vor creşte de la 1 ianuarie 2023, „cu cel puţin 10%”. 

Mii de români au ieşit astăzi pe străzile Capitalei, disperaţi de facturi şi scumpiri. 

Protestatarii au strigat în faţa Guvernului şi au mers la cele mai importante ministere pentru a cere bani. 

Marius Budăi: „Pensiile vor creşte de la 1 ianurie cu cel puţin 10%” 

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a intervenit în exclusivitate la Antena 3 CNN, unde i-a asigurat pe români că pensiile şi salariile vor creşte de anul viitor. 

„Îmi pare extrem de rău că nu sunt în ţară, că aş fi vrut să mă întâlnesc cu oamenii şi să discut cu ei. Da, este o perioadă grea, marcată de crize profunde. Eu am o convingere. Sunt ferm convins că dacă nu era PSD în acest Guvern era mai mult mai rău. Pensiile de la 1 ianuarie vor creşte, aşa cum PSD a propus, cu cel puţin 10%.  

De asemenea, am avut deja discuţii cu sindicate, patronate şi discutăm şi despre o majorare a salariului minim. Am dat acele majorări în sistemul bugetar. Majorăm pensiile, pachetele sociale. Suntem conectaţi la realitate, sigur nu e suficient. 

Nu mai este mult până vom prezenta bugetul în Guvern şi apoi în Parlamentul României, şi această creştere (n.r. pensii) se va regăsi în propunerea de buget. 

Cât despre salariul minim, rămânem pe varianta de 3.000 de lei brut, cu 200 de lei scutiţi, adică fără nicio taxă.  

Marius Budăi, despre voucherele sociale 

Vreau să îi informez pe cetăţeni că săptămâna viitoare se vor alimenta cardurile cu banii pe luna octombrie. Vom proceda la fel şi în luna decembrie şi vrem să alimentăm un pic mai devreme, astfel încât să fie banii înainte de sărbători. 

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI