Eurovision 2023. Care sunt țările participante

Ţările care vor participa la Eurovision 2023 au fost anunţate. 

Cea de-a 67-a ediţie a competiţiei internaţionale, care va avea loc la Liverpool, între 9 şi 13 mai, va găzdui delegaţiile a 37 de naţiuni, cu trei mai puţin ca la ediţia 2022, au anunţat organizatorii. 

BBC a anunţat în urmă cu câteva zile că Macedonia de Nord şi Muntenegru nu vor participa din cauza costurilor de participare prea mari.  

În fapt, contribuţia anumitor ţări a fost mărită pentru a compensa absenţa Rusiei, interzisă de la eveniment pentru al doilea an consecutiv, din cauza conflictului său cu Ucraina. 

  Lista completă a ţărilor participante 

Lista completă a ţărilor participante: Albania, Armenia, Australia, Austria, Azerbaidjan, Belgia, Cipru, Croaţia, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Goergia, Germania, Grecia, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Moldova, Ţările de Jos, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveţia, Ucraina, Marea Britanie.  

Doar două ţări au anunţat care sunt artiştii care le vor reprezenta: Noa Kirel pentru Israel şi Andrew Lambrou pentru Cipru.  

Grupul ucrainean Kalush Orchestra a câştigat ediţia din acest an, la Torino, în luna mai. Dacă tradiţia impunea ca ţara câştigătoare să găzduiască următoarea ediţie, războiul din Ucraina a determinat Uniunea Europeană de Radiodifuziune să se abată de la regulă în favoarea Marii Britanii, care a ajuns pe locul al doilea în 2022 cu „Spaceman” cântată de Sam Ryder. 

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI