Gheorghe Mencinicopschi a murit. Medicul avea 73 de ani

Medicul Gheorghe Mencinicopschi a murit, miercuri, la 73 de ani, se anunță într-o postare pe Facebook a casei de discuri  Electrecord.   

„Drum lin, Gheorghe Mencinicopschi! Cercetatorul științific care a vegheat 42 ani la sănătatea alimentară a poporului român, a trecut prin momente de cumpănă, după ce sănătatea i-a fost grav afectată în Penitenciarul Rahova”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook a Electrecord. 

În 2016, Gheorghe Mencinicopschi a fost eliberat condiționat, după ce a executat doi din cei opt ani de închisoare primiți în dosarul ICA. 

Tribunalul Ilfov a decis definitiv, în 2016, eliberarea condiționată din închisoare a fostului director general al Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), Gheorghe Mencinicopschi. Acesta a executat doi ani și o lună din cei opt ani, primiți în dosarul privatizării frauduloase a ICA. 

În cei doi ani de detenție petrecuți la Penitenciarul Jilava, familia lui Mencinicopschi a cerut eliberarea acestuia din închisoare, pe motiv că fostul director al ICA se confruntă cu probleme grave de sănătate. De altfel, familia lui Mencinicopschi a depus și o cerere de grațiere, respinsă în februarie 2015, de președintele Klaus Iohannis. 

Pe 8 august 2014, CAB l-a condamnat definitiv la zece ani de închisoare cu executare pe Dan Voiculescu, iar Gheorghe Mencinicopschi a primit opt ani de închisoare. De asemenea, Sorin Pantiș, fost director general executiv Grivco SA, a primit șapte ani de închisoare, iar Corneliu Popa, fost director general al ADS, a fost condamnat la opt ani de închisoare. 

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI