Vladimir Putin: Mobilizarea parțială se va încheia în două săptămâni. Câți ruși au fost recrutați

Vladimir Putin a anunțat vineri că mobilizarea parțială se va încheia în două săptămâni. Președintele rus a precizat că până acum au fost mobilizați 222.000 din aproximativ 300.000 de rezerviști, potrivit TASS. 

„Această acțiune este deja finalizată. Acum 222.000 de oameni din 300.000 au fost mobilizați în trupele de pregătire. cred că toate activitățile de mobilizare vor fi finalizate în aproximativ două săptămâni”, a spus Putin la o conferinţă de presă după un summit regional la Astana, în Kazahstan. 

Putin a precizat că dintre aceștia, 16.000 se află deja în „unităţi implicate în lupte”. 

Președintele rus a spus că a fost nevoie de această mobilizare deoarece linia frontului se întindea pe 1.100 de kilometri, iar trupele ruse nu puteau să apare un asemenea teritoriu de contraofensiva ucraineană. 

Întrebat despre informațiile că oamenii mobilizați nu sunt antrenați adecvat și că mai mulți au murit deja pe fron, deși au trecut doar trei săptămâni de la mobilizare, Vladimir Putin a declarat că va cere Consiliului de Securitate să verifice cum decurge pregătirea acestora. 

Pe 21 septembrie, președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret privind mobilizarea parțială în țară. Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a anunțat la acel moment că 300.000 de persoane de rezerviști vor fi mobilizați. 

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI