Guvernul României nu a mai plătit factura la curent de 6 luni

Guvernul României nu a mai plătit factura la curent de șase luni. Antena 3 CNN a prezentat documentul, iar oficialii de la Palatul Victoria au recunoscut. 

Cei de la Guvern au trecut la un furnizor de ultimă instanță, Hidroelectrica în acest caz, care nu a emis facturile încă din luna aprilie și până la finalul lunii septembrie . 

Prin urmare, ultima factură achitată de către executivul Ciucă este cea din luna martie a anului 2022, în valoare de 125.000 de lei cu tot cu TVA.  

Prin comparație, cei de la Palatul Victoria au consumat doar 127.000 de kW în luna martie a acestui an, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, când consumul a fost de 148.000. Și deși consumul a fost mai redus, valoarea facturii a fost mai mare, respectiv 125.000 pentru luna martie a acestui an, față de 94.000 de lei anul trecut.  

Răspunsul Guvernului 

”Valoarea ultimei facturi la energie electrică a fost de 125.316,35 de lei, TVA inclus, aferentă lunii martie 2022, ulterior furnizorul de energie electrică fiind înlocuit cu Hidroelectrica, iar acest furnizor de energie electrică nu a emis încă facturile de consum pentru perioada aprilie-septembrie 2022.  

Referitor la planurile de reducere a consumului pentru Palatul Parlamentului, din păcate nu vă putem oferi informații, dar vă putem spune că pentru palatul Victoria s-a depus o solicitare privind finanțarea prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României, în vederea reabilitării termice și energetice a Palatului Victoria, conform ghidului specific privind regulile și condițiile aplicabile finanțării din fondurile europene aferente Planului Național de Redresare și Reziliență și a fost redus programul de iluminat arhitectural al Palatului Victoria cât și cel ambiental al sălilor de ședință”, se arată în răspunsul Guvernului.  

 

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI