Avertisment ISU Tulcea: Fumul de la un incendiu din Ucraina se îndreapta spre România | „Nu se mai poate respira”

Fumul produs de un incendiu de vegetaţie în Ucraina se îndreaptă înspre Delta Dunării, avertizează pompierii din Tulcea. 

Potrivit presei locale, mai multe persoane din zona de nord a judeţului Tulcea au semnalat, începând de marţi după-amiază, că aerul este greu respirabil. 

Primele semnale au fost sesizate marţi de fostul guvernator al Rezervației Biosferei Delta Dunării (RBDD), Mălin Mușatescu. 

„În această dimineaţă, în Delta Dunării, zona Chilia, nu se poate respira. Nu e clar daca e ceață, ceață amestecată cu fum, sau doar fum. 

Un aer greu de respirat, miros de ars. Daca astea sunt urmările coloanei de fum ridicata ieri – foarte probabil din zona ucraineană, este sau nu pusă în pericol sănătatea oamenilor din Delta Dunării? 

Știm natura acelui incendiu în condițiile războiului de dincolo de Dunăre? Repet, este foarte greu de respirat acum. 

P.S. Daca așa ceva se întâmpla pe străzile Bucureștiului la prima ora în urma unui incendiu, Ro-Alert-ul încingea telefoanele bucureștenilor, spunându-le să stea în casa, sau să iasă liniștiți pentru că aerul se încadrează în norme. 

Am discutat cu oameni din Chilia Veche şi au spus că încă din timpul nopții nu se mai putea respira. Până acum nicio reacție din partea autorităților. 

ISU nu știe nimic, cei de la 112 direcționează apelurile către ISU”, a spus fostul guvernator al Rezervației Biosferei Delta Dunării (RBDD), Mălin Mușatescu pe pagina sa de Facebook. 

Potrivit ISU Delta, miercuri dimineaţa un alt incendiu de vegetaţie a fost semnalat pe malul ucrainean al Dunării, aşa încât fumul degajat în urma acestuia a ajuns şi în municipiul Tulcea. 

Pompierii au precizat că nu există pericol pentru populaţia din zonă. ISU Tulcea a adăugat că autorităţile monitorizează atent evoluția incendiului. 

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI