Ce probleme de sănătate avea Alexandru Arșinel. Actorul era internat în spital de două săptămâni

Actorul Alexandru Arșinel a încetat din viață, joi, la vârsta de 83 de ani. Era internat de două săptămâni în spital. 

Alexandru Arşinel se afla internat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti din 15 septembrie pentru tratarea unor leziuni cauzate de repaosul prelungit la pat. 

„Având în vedere istoricul medical şi pentru a-l avea sub o supraveghere mai atentă, s-a hotărât, ulterior, transferarea dumnealui în secţia de ATI”, informa, pe 20 septembrie, unitatea medicală. 

Actorul a mai fost internat şi luna trecută, la Institutul Clinic Fundeni. 

Problemele medicale ale lui Alexandru Arșinel 

În ultimii ani de viață, Alexandru Arșinel s-a confruntat cu mai multe probleme medicale. Bolnav de diabet zaharat și tensiune arterială, actorul a avut și alte probleme grave de sănătate. 

În anul 2013, a fost supus unui transplant renal la Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj. El povestea atunci că problemele sale renale au început din tinerețe, iar în anii 2000 a ajuns în stadiul în care făcea dialize. Apoi în 2013 a fost supus unei intervenții de transplant, iar după aceea a spus că simte că a primit dreptul la o nouă viață. 

Intervenția a fost una controversată, care s-a soldat și cu plângeri penale și anchete realizate de procurori. În spațiul public au apărut informații potrivit cărora, actorul s-a înscris pe lista de așteptare, în Registrul Național de Transplant, în aceeași zi în care a fost supus intervenției chirurgicale. Acest lucru s-a întâmplat în contextul în care existau, atunci, peste 1.700 de pacienți care așteptau să primească un rinichi. 

Au apărut apoi probleme cardiace. În 2021, a fost pozitiv cu COVID-19, iar apoi starea sa s-a deteriorat și a fost obligat să fie supus la două intervenții chirurgicale pe cord deschis. 

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI