Misterul morții Reginei Elisabeta a II-a. Cauza decesului este ținută secretă de autoritățile din Scoția

Cauza morții Reginei Elisabeta a II-a este „ținută secretă” de autoritățile scoțiene, potrivit Daily Star. 

Daily Star a făcut solicitări repetate către guvernul scoțian pentru a obține o copie a certificatului de deces al reginei, care este o chestiune de interes public precizează sursa citată. 

Documentul ar dezvălui mai multe detalii, inclusiv cauza morții suveranei și unde și când a murit. 

Dar National Records of Scotland (NRS) – un departament guvernamental scoțian – a blocat în mod misterios toate încercările organizațiilor media de a obține certificatul. 

Regina Elisabeta a II-a a murit pe 8 septembrie la palatul ei din Balmoral. Medicii au anunțat dimineața că sunt îngrijorați de sănătate suveranei. Starea ei s-a înrăutățit rapid , iar după-amiază Palatul Buckingkham a anunțat decesul. 

Alături de regină au fost, încă de la început, cei patru copii, precum și nepotul ei, prințul William. Ducesa de Cambridge a rămas inițial la castelul Windsor, cu prințul George, prințesa Charlotte și prințul Louis, dar sunt așteptați să se alăture celorlalți reprezentanți ai familiei regale. 

Deoarece ea a murit în Scoția, în conformitate cu Legea privind înregistrarea nașterilor, deceselor și căsătoriilor din 1965, toate decesele trebuie înregistrate în termen de șapte zile, iar certificatul de deces trebuie depus la un registrator. 

Însă toate întrebările transmise de presă către oficiul de înregistrare din Aberdeenshire, unde ar fi fost înregistrată moartea Reginei Elisabeta a II-a, au fost transmise mai departe către National Records of Scotland, care a ordonat personalului consiliului să nu facă publice detalii. 

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI