Poliția își cumpără un sistem de supraveghere video care identifică din mers numerele de înmatriculare ale mașinilor

Poliția Română își cumpără un sistem de supraveghere și monitorizare video prin tehnologie LPR (License Plate Recognition). Noua tehnologie permite recunoașterea automată a numerelor de înmatriculare ale mașinilor. Sistemul va fi utilizat în condițiile legii, pentru punerea în aplicare a mandatelor de supraveghere tehnică dispuse de magistrați, spune Poliția. 

Sistemul performant pe care vrea să îl achiziționeze Poliția Română 

Inspectoratul General al Poliției Române a demarat o licitație deschisă accelerată pentru achiziționarea unui „Sistem de supraveghere și monitorizare prin tehnologie LPR”, arată datele publicate duminică în Sistemul Electronic de Achiziții Publice. 

„Obiectivul specific este asigurarea unui sistem modern pentru întărirea capacității operaționale a unităților de poliție ce folosesc metode speciale de investigație în lupta împotriva fenomenului infracțional.”, se arată în caietul de sarcini. 

Veste bună pentru pietoni – mașinile parcate pe trotuare vor fi ridicate 

În specificațiile tehnice se menționează că cele 300 de camere IP de tip LPR trebuie să poată capta plăcile de înmatriculare. Echipamentul va avea implementat un asistent sotware de optimizare a setărilor video în funcție de înălțimea de montaj, distanța față de vehicul și viteza acestuia. 

Camerele trebuie să permită identificarea numerelor de înmatriculare pe timpul zilei la distanțe de minim 100 metri. 

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI