Nicolae Ciucă: Am pus pe lista de priorităţi ale Guvernului şi obiectivul prin care să determinăm cât mai mulţi români să se întoarcă acasă

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, la la Gala #RePatriotInspiră, Ediţia a V-a, că unul dintre obiectivele şi priorităţile Guvernului, este acela de a determina cât mai mulţi români de peste hotare să revină în ţară şi a explciat că Executivul a avut o serie de programe în acest sens, multe dintre ele finanţate din bani europeni.

„Am înţeles mai bine acum mesajul şi tot ceea ce înseamnă obiectivul, linia principală de efort pe care Repatriot şi-a propus să o ducă mai departe. Şi spun că am înţeles-o mai bine, pentru că în toată activitatea la Guvern, am pus pe lista de priorităţi şi acest obiectiv de a face în aşa fel încât să determinăm cât mai mulţi români să se întoarcă acasă. Este un obiectiv, este o acţiune pe care trebuie să o facem împreună. E o datorie faţă de cei rămaşi acasă, la fel de importantă şi benefică pentru cei care lucrează în afară, cei care şi-au găsit un loc de muncă în altă ţară. Cred că este datoria noastră să facem ceea ce trebuie aici pentru a îi convinge că România s-a schimbat şi astăzi sunt angajaţi în diverse companii, în diferite ţări, au valoare profesională şi intelectuală, pentru că altel nu ar fi fost angajaţi acolo”, a afirmat Nicolae Ciucă, joi seara la Gala #RePatriotInspiră, Ediţia a V-a.

El a adăugat că şi Guvernul contribuie şi va contribui cu programe care să îi sprijine pe românii din afara graniţelor să revină în România. 

„Am înţeles că putem şi noi Guvernul să avem o contribuţie. Ea constă în programele pe care le-am iniţiat deja de la nivelul Guvernului pentru a da un semn consistent că facem ceea ce trebuie şi că îi sprijinim să vină acasă. Sunt o serie de programe, unele finanţate din bani europeni, prin care stimulăm întreprinzătorii să vină şi să facă bani în România”, a completat Ciucă.

 

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI