Director în cadrul Spitalului Județean de Urgență din Galați, trimis în judecată de DNA după ce i-ar fi furnizat unei candidate subiectele unei probe de interviu

Directorul financiar-contabil din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Galați a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru fapte de corupție. Alina Grosu, care era și  membru al comisiei de examinare a candidaților pentru un post TESA, este acuzată că i-ar fi furnizat unei candidate subiectele unei probe de interviu.  

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Galați au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei Grosu Alina, la data faptei și în prezent director financiar-contabil în cadrul Spitalului Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Galați, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, dacă fapta a fost săvârșită în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite”, precizează DNA, într-un comunicat de presă transmis luni, 5 august. 

Potrivit procurorilor, în cursul lunii iunie 2018, Alina Grosu, în calitate de director financiar-contabil al Spitalului Județean de Urgență din Galați și membru al comisiei de examinare a candidaților la concursul pentru ocuparea a unui post vacant de personal TESA în cadrul spitalului, i-a furnizat unei candidate subiectele probei scrise și subiectul probei de interviu, în condițiile în care respectivele informații nu erau destinate publicității. 

„Ca urmare a acestor demersuri, candidata respectivă ar fi susținut cele două probe și ar fi reușit astfel să ocupe postul respectiv, fiind singura care a promovat atât proba scrisă, cât și proba de interviu”, a transmis DNA. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Galați. 

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI