Șase polițiști din Gorj sunt judecați pentru tentativă de omor și tortură. Un bărbat ar fi fost bătut în dubă și în sediul poliției

Șase polițiști angajați în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj au fost trimiși în judecată pentru tentativă de omor și tortură de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. 

Procurorii susțin în rechizitoriu că cei șase ar fi fost implicați în lovirea unui bărbat din Novaci care nu a oprit la semnalul polițiștilor și a acroșat cu vehiculul un om al legii. Ulterior, bărbatul a fost prins și bătut în duba mascaților și chiar în sediul Poliției Novaci. 

Printre cei șase inculpați se numără mascați și fostul șef al Poliției Novaci, relatează Gazeta de Sud. 

Potrivit sursei citate, victima a ajuns la spital în stare gravă, imediat după ce fusese arestată preventiv, dar medicii au reușit să îi salveze viața. După incident, patri mascați au ajuns în arestul IPJ Gorj, iar doi polițiști au fost puși sub control judiciar. 

Acuzațiile pentru care polițiștii au fost trimiși în judecată sunt extrem de grave, dar nu fără precedent în Goj, unde alți doi polițiști gorjeni au fost condamnați în trecut la închisoare cu executare pentru fapte la fel de grave. 

Potrivit procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, în seara zilei de 20 mai 2022, în intervalul orar 21.00 – 23.00, în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, în calitate de agenţi de poliţie în cadrul I.P.J. Gorj – Serviciul pentru Acţiuni Speciale, având-o în custodie pe persoana vătămată D.C., cercetată la momentul respectiv în calitate de făptuitor, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, într-un dosar al Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci, au fost solicitaţi să acorde sprijin lucrătorilor de poliţie din cadrul Poliţiei Oraşului Novaci şi însărcinaţi să asigure escorta persoanei vătămate. 

„Se arată că deşi nu s-au confruntat cu o opoziţie a victimei, atât în autospeciala aparţinând M.A.I., cât şi în incinta sediului Poliţiei Oraşului Novaci, suspecţii au exercitat acte de violenţă asupra acesteia, în timp ce se afla încătuşată cu mâinile la spate, lovind-o cu intensitate deosebită cu pumnii, genunchii, picioarele încălţate cu ghete tip bocanc şi baston tip tomfă, atât în zone vitale, respectiv ficat, torace, splină, coaste, cât şi la nivelul braţelor şi spatelui, producându-i multiple fracturi şi rupturi ale organelor interne, leziunile traumatice produse necesitând pentru vindecare 40 – 45 de zile de îngrijiri medicale şi au pus în primejdie viaţa victimei”, potrivit rechizitoriului. 

Procurorii au mai reținut că, „în exercitarea actelor de violenţă, suspecţii au urmărit să producă persoanei vătămate D.C. suferinţe fizice de o mare intensitate în scopul obţinerii de informaţii de la aceasta, respectiv pentru a afla locul în care persoana vătămată ascunsese autoturismul implicat în săvârşirea infracţiunii de ultraj, având în vedere că persoana vătămată D.C. condusese anterior lucrătorii de poliţie în alte locaţii decât cea reală”, conform procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. 

Tentativa de omor este prevăzută de art. 32 Cod penal raportat la art. 188 alin. 1 Cod penal (Uciderea unei persoane se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi, iar tentativa se pedepsește.) şi tortură este prevăzută de art. 282 alin. 1 lit. a Cod penal (Tortura ce a avut ca urmare moartea victimei se pedepseşte cu închisoarea de la 15 la 25 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi. Tentativa la infracţiune se pedepseşte). 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI