Val de aer rece peste România în plină vară! Temperaturile vor scădea semnificativ

Canicula revine în forță în întreaga țară. Mâine vor fi 33 de grade la umbră, iar vineri vom avea parte de temperaturi de foc. Însă nu pentru mult timp.

”Vremea caniculară revine, dar nu la aceleași valori la care ne-am obișnuit în ultimele săptămâni. Vorbim de o creștere a temperaturilor. Mâine, vremea va deveni călduroasă în mare parte din țară, asta presupune valori la amiază de peste 30 de grade, maximele urmând a se încadra la nivelul întregii țări între 28 și 34 de grade.

Vineri vom vorbi deja de temperaturi caniculare la nivel local, prin Banat, prin Oltenia, prin Muntenia dar pe areale mai restrânse și prin Moldova. Acolo vom vorbi despre disconfort termic accentuat, în sensul că indicele temperatură umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități, urmând ca sâmbătă să mai vorbim de valori caniculare doar în extremitatea de sud a țării, în sudul Olteniei și al Munteniei. Acolo vorbim și despre disconfort termic.

Va pătrunde însă destul de repede o masă de aer rece în România. Inițial, zilele trecute vorbeam despre un val de căldură, pentru că se vedeau mai multe zile cu vreme caniculară. Însă, între timp, lucrurile s-au mai schimbat și acel semnal se menține și astăzi, cu datele din acest moment.

Sâmbătă și duminică vremea se va răcori, cel puțin în jumătatea de nord a teritoriului, urmând ca vremea călduroasă să mai rămână în partea de sud a țării. Asta pentru că vom avea și perioade cu instabilitate atmosferică, vineri după amiază și seara în nordul și nord-vestul țării, apoi în noaptea de vineri spre sâmbătă pe spații mici și în vest și centru urmând ca astfel de manifestări să le regăsim sâmbătă și sâmbătă spre duminică pe partea de sud și sud est a teritoriului, inclusiv în zona Carpaților Meridionali” a explicat Mihai Timu, meteorolog ANM, la Antena 3.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI