Cîţu, atac la Ciolacu: Să le explice românilor de ce, pe noua legislaţie, preţurile la energie şi gaze au crescut brusc cu aproape 30%

Marcel Ciolacu trebuie să le explice românilor de ce pe noua legislaţie preţurile la energie şi gaze au crescut brusc cu aproape 30%, afirmă joi preşedintele Senatului, Florin Cîţu.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, fostul lider al liberalilor arată că, pe 4 octombrie 2021, a fost aprobată OUG 118/2021 privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrică şi gaze naturale pentru sezonul rece, „care a scăzut preţul la gaze şi energie electrică”.

„O spune negru pe alb INS. In comunicatul pentru Indicele Preţului de Consum. INS arată că preţul la gaze şi energie electica a SCĂZUT în februarie şi martie. INS a calculat, în februarie şi martie, preţul gazelor şi al energiei electrice în baza OUG 118/2021”, scrie Cîţu în postare.

El afirmă că „PSD a criticat vehement ordonanţa 119/2021 şi nu a vrut să o prelungească şi după luna martie 2022”.

„A impus O.U.G. nr. 27/2022 privind masurile aplicabile clienţilor finali din piaţa de energie şi gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022-31 martie 2023. Ordonanţa PSD a intrat în vigoare la 1 aprilie 2022, iar preţul gazelor a CRESCUT în aprilie cu 26% şi al energiei electrice cu 28%. Marcel Ciolacu trebuie să le explice românilor de ce pe noua legislaţie preţurile la energie şi gaze au crescut brusc cu aproape 30%”, a mai afirmat Florin Cîţu.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI