Anthony Fauci, consilierul lui Joe Biden, depistat pozitiv la testul Covid-19

Dr. Anthony Fauci, principalul consilier al președintelui american Joe Biden pe tema crizei sanitare, a fost depistat pozitiv la testul Covid-19, a anunțat miercuri Institutul Național de Boli Infecțioase al SUA (NIAID), al cărui director este, potrivit AFP și CNN.

Octogenarul, care a devenit o figură publică centrală cu o voce puternică de la începutul pandemiei, este vaccinat împotriva Covid-19 și a primit două doze de rapel, a precizat NIAID într-un comunicat. Simptomele sale sunt ușoare.

Anthony Fauci „se va izola și va continua să lucreze de acasă”, se arată în comunicat. El nu a fost în contact recent cu Joe Biden, a precizat acesta.

În prezent, în Statele Unite se înregistrează peste 100.000 de cazuri noi de Covid-19 pe zi, o cifră despre care experții spun că este în mare măsură subestimată. Creșterea recentă a fost legată de subvariantele Omicron.

Aproximativ 300 de persoane mor încă zilnic din cauza acestei boli în țară, dar autoritățile sanitare subliniază acum numeroasele remedii disponibile, inclusiv vaccinuri, dar și antiviralul Paxlovid în caz de infecție.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI