Este anchetă la Spitalul Județean Sibiu! Vocabularul unui medic a stârnit controverse: „Ce vrei tu, nesimțito?”

Spitalul Județean Sibiu a început o anchetă după ce în spațiul public a apărut o înregistrare în care un medic jignește o femeie, fiica unui pacient. 

Potrivit convorbirii postate pe Facebook, femeia îi reproșează medicului cardiolog că nu l-a tratat cum se cuvine pe tatăl ei.

Medicul îi răspunde: „Auzi, vrei să te dau pe mâna poliției?” sau „ce vrei tu, nesimțito? Eu i-am dat boala lui taică-tău? Nesimțită ordinară!”.

Spitalul Județean Sibiu a anunțat că va începe de urgență o anchetă internă și că  nu este tolerat un astfel de comportament.

„Ca urmare a apariției in spațiul public a unei înregistrări cu o convorbire dintre un medic cardiolog al SCJU Sibiu și fiica unui pacient, purtată într-un mod inadecvat și în care se utilizează cuvinte jignitoare, conducerea spitalului anunță că va fi demarată de urgență o anchetă internă.

Precizăm că nu tolerăm un astfel de comportament în cadrul unei instituții publice, care trebuie sa se afle la dispoziția cetățenilor, iar orice abatere de la conduita etică, morală și profesională va fi sancționată.

Totodată, ne cerem scuze cetățenilor pentru această situație care nu ar fi trebuit niciodată să aibă loc în relația medic – aparținători sau pacient. Acest tip de comportament nu caracterizează personalul spitalului, fiind doar o refulare personală de neacceptat!”, se arată în mesajul transmis de conducerea Spitalului Clinic Județean Sibiu.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI