Arhiepiscopul Tomisului a ieșit din carantină. Ce mesaj a transmis IPS Teodosie

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a declarat la ieşirea din carantină, că pentru el uşile bisericii au fost închise câteva zile, după legile pământeşti, „nu cu logică, dar fiind de la stăpânire ca să dau pildă credincioşilor că mă supun şi unor legi vremelnice”, precizând că acestea nu pot fi perfecte şi numai Dumnezeu este perfect.

Arhiepiscopul Tomisului a oficiat, sâmbătă seara, Acatistele Învierii Domnului, al Sfinţilor Trei Ierarhi şi al Sfântului Ignatie Teoforul, într-o cameră din Arhiepiscopia Tomisului, acolo unde era carantinat. La miezul nopţii, când i-a expirat perioada de carantină, ÎPS Teodosie a transmis un mesaj credincioşilor.

„Iubiţi credincioşi, a trecut de miezul nopţii, s-a sfârşit exilul, aici într-o cămăruţă din Arhiepiscopia Tomisului, coborând din acest paraclis micuţ, dar frumos şi plin de sfinţenie în biserica cea mare, în Catedrală ca să fim de acum faţă către faţă şi iată să ne bucurăm împreună în rugăciune şi în toate slujbele pe care le facem în catedrală zilnic sau la alte bisericii, cum vor fi astăzi la Biserica Sfinţii Trei Ierarhi”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului.

El a mai declarat că s-a supus unor legi vremelnice care nu pot fi perfecte pentru a da pildă credincioşilor.

„Iată acatistul Învierii Domnului îl vom săvârşi în Sfânta Catedrală, mergem să deschidem uşile bisericii care pentru mine au fost ferecate câteva zile după legile acestea pământeşti, nu cu logică, dar fiind de la stăpânire ca să dau pildă credincioşilor că mă supun şi unor legi vremelnice care niciodată nu pot fi perfecte pentru că numai Dumnezeu este perfect şi legea Lui este a adevărului, iată vin acum spre Sfânta Catedrală. Vă mulţumesc că v-aţi rugat, v-am simţit rugăciunea, dar v-am simţit şi lipsa pentru că păstorul fără oi nu poate fi împlinit. Vă mulţumesc şi sperăm ca de acum să nu se mai petreacă acestea. A fost tocmai ca în perioada când biserica a fost închisă frăţiilor voastre credincioşilor şi veneam şi slujeam şi gândeam că sunteţi departe, că aproape ne sunt îngerii, dar cu sufletul eraţi la noi şi noi eram cu sufletul la dumneavoastră. Să mergem spre Sfânta Catedrală”, a mai declarat ÎPS Teodosie.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI