Şase afgani, descoperiţi ascunşi în două camioane cu marfă, la frontiera cu Ungaria

Şase migranţi din Afganistan au fost descoperiţi când încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria ascunşi în două camioane cu mărfuri, verificate în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, străinii fiind solicitanţi de azil în România.

Camioanele erau conduse de un cetăţean turc şi un român şi transportau textile, îmbrăcăminte şi ambalaje pentru societăţi din Marea Britanie şi Spania.

„În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă, şase cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 12 şi 30 ani, majoritatea solicitanţi de azil în România”, a informat, vineri, Poliţia de Frontieră Arad.

Minorii vor fi preluaţi de către reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad, au mai transmis poliţiştii de frontieră.

În ambele cazuri, migranţii ar putea fi cercetaţi penal pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI