Roger Federer a anunţat că nu va participa la Australian Open

Tenismenul elveţian Roger Federer a anunţat că nu va participa la Australian Open din ianuarie 2022.

Prezenţa lui Roger Federer este incertă chiar şi la turneul de la Wimbledon, care va începe la 27 iunie 2022, informează BBC.

„Aş fi extrem de surprins dacă aş putea juca la Wimbledon. Voi putea relua alergatul în linişte în ianuarie şi reiau şedinţele pe teren cu sprijin complex în martie sau aprilie. Aşadar, estimez revenirea mea în competiţii în vara anului 2022”, a afirmat fostul lidet ATP.

Federer a spus că este hotărât să revină la un nivel superior de joc şi să se retragă în propriile lui condiţii.

„Ambiţia mea este să văd de ce sunt capabil pentru ultima dată. Îmi doresc să îmi pot lua rămas bun în felul meu şi pe un teren de tenis. De aceea dau totul pentru reabilitare. Viaţa mea nu se va prăbuşi dacă nu o să joc din nou o finală de grand slam. Dar ar fi visul suprem să mă întorc. Şi încă mai cred în el. Cred în astfel de miracole”, a adăugat el.

Federer l-a contrazis, astfel, pe fostul antrenr al Simonei Halep, Darren Cahill, care era aproape sigur de participarea lui Federer la Australian Open.

„Sunt atât de multe poveşti furmoase care urmează să fie spuse la Australian Open. Se pare că Roger joacă, ştiu că lucrează mult pe teren chiar acum şi suntem destul de siguri că va veni şi va juca la Australian Open”, a spus Cahill, la un post de radio australian, săptămâna trecută.

La jumătatea lunii august, Roger Federer a fost operat a treia oară la genunchi în 18 luni. Roger Federer, 40 de ani, acum pe locul 16 ATP, nu a mai jucat din iulie, de la turneul de la Wimbledon, la care a fost eliminat în sferturi de polonezul Hubert Hurkacz. El a disputat în acest an doar 13 meciuri şi nu a participat la Australian Open, nefiind complet refăcut după accidentarea suferită la ediţia din 2020 a grand slam-ului de la antipozi.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI