Cseke Attila: Este o legătură între scăderea ratei de vaccinare și respingerea legii certificatului verde în Parlament

Cseke Attila a vorbit despre scăderea din ultimele zile a numărului de persoane care se vaccinează. Ministrul Sănătății spune că este o legătură între descreșterea ratei de vaccinare și faptul că legea certificatului a fost respinsă în Parlament.

„Dacă ne uităm la succesiunea evenimentelor și a zilelor, vedem că am avut o acoperire care nu a fost intenționată, o coincidență de lucruri, și care au pornit așa – într-o zi de joi și vineri guvernul a decis, prin hotărâre de guvern, introducerea pe anumite segmente a certificatului verde. Luni, de când a început implementarea acestei măsuri, fiind vorba de săptămâna trecută, a început dezbaterea pe proiectul legislativ. Aceste două lucruri s-au suprapus.

În ziua de vineri, când s-a luat măsura în guvern, a început să crească rata vaccinării. Și am ajuns marți și miercuri la 111.000 vaccinați pe prima doză (în 24 de ore – n.red.). A fost o creștere continuă timp de șase zile.

După votul din Parlament de miercuri seara, am avut o descreștere destul de abruptă. Joi am avut 90.000, vineri 82.000 și astăzi (marți, 2 noiembrie – n.red.) suntem la 46 de mii.

Acestea sunt sunt faptele, poate exista o relaționare între aceste două valuri de creștere și descreștere”, a declarat ministrul Sănătății, la Digi24.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI