Grecia anunță noi restricții pentru nevaccinați: Test negativ obligatoriu pentru intrarea în majoritatea locurilor publice

Grecii care nu s-au vaccinat împotriva coronavirusului vor fi nevoiți să prezinte un test negativ pentru COVID-19 pentru a putea intra în instituțiile de stat, bănci, restaurante și magazinele de comerț cu amănuntul, noile măsuri fiind anunțate după încă un record de infecții înregistrat marți, relatează Reuters.

Măsura se va aplica de asemenea frizeriilor și saloanelor de coafură însă magazinele alimentare și lăcașele de cult vor fi exceptate de la regulă, potrivit Ekathimerini.

Autoritățile de la Atena au raportat 6.700 de noi infecții cu coronavirusul depistate în ultimele 24 de ore, cu peste 1.000 mai multe decât recordul negativ de 5.449 de cazuri înregistrate luni.

Numărul total al infecțiilor cu coronavirusul de la izbucnirea pandemiei a ajuns la 754.451 de contagieri în Grecia, țară în care peste 16.000 de persoane și-au pierdut viața din cauza COVID-19.

Ministrul sănătății Thanos Pleyris a declarat în cadrul unei intervenții televizate de marți că agravarea situației pandemice odată cu scăderea temperaturilor face necesară luarea mai multor măsuri de protejare a persoanelor nevaccinate.

Acesta a anunțat de asemenea că toți angajații nevaccinați, indiferent dacă lucrează în sectorul privat sau cel public, vor fi nevoiți să prezinte un test negativ pentru COVID-19 de două ori pe săptămână comparativ cu unul cât era necesar până acum.

Noile măsuri vor intra în vigoare pe 6 noiembrie.

În jur de 60,5% din populația de 11 milioane de locuitori a Greciei a fost imunizată cu schema completă a unui vaccin anti-Covid, sub media de 64,7% a Uniunii Europene.

Pleyris a anunțat că autoritățile vor demara în curând o nouă campanie de încurajare a vaccinării.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI