Adevăratul motiv pentru care se îngrașă persoanele care nu mănâncă mult. Sfaturile medicului nutriționist Mihaela Bilic

Medicul nutriționist Mihaela Bilic știe de ce adulții se îngrașă adulții care spun că nu mănâncă prea mult. Bilic a constatat că nu mesele principale reprezintă problema, ci gustările dese.

„Ronțăielile” creează cele mai multe probleme persoanelor care iau în greutate, un obicei care s-a dezvoltat în ultimii 70 de ani, de când a început comercializarea produselor ambalate, avertizează Mihaela Bilic, pe pagina sa de Instagram.

 În prezent, lumea mănâncă în mașină, pe stradă și pe canapea. Pe vremuri, rutina alimentară se rezuma la cele trei mese „bătute în cuie”, în bucătărie sau la restaurant. Cât despre sandvișuri, acestea erau consumate doar la picnic sau la drum lung.

Un studiu al cercetătorilor de la Harvard, „De ce sunt americanii obezi?” a confirmat, de asemenea, cauzele ce-i determină pe americani să ia în greutate, gustările. A fost analizat comparativ consumul zilnic de alimente între anii 1976 și 1996 și s-a observat o creștere a aportului de calorii înafara meselor de 240%.

„Cu alte cuvinte, este suficient să eliminăm din alimentația zilnică tot ce este ambalat și ușor de ronțăit și să ne concentrăm pe mâncarea clasică, consumată la cele 3 mese principale. Surpriza este că și slăbim, un pachet de chips-uri sau biscuiți au calorii cât o ciorbă și o tocăniță la un loc”, a explicat Bilic.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI