Cea mai vârstnică și cea mai tânără persoană din istorie, în spaţiu

Miliardarul american Jeff Bezos a declarat, după primul său zbor la bordul rachetei construite de compania Blue Origin, că a fost „înmărmurit de frumuseţea şi fragilitatea” Terrei.

Acesta a călătorit marți până la limita spațiului în primul zbor de turism spațial al companiei.

Imagine

A fost însoțit la bord de doi bărbaţi şi o femeie, din medii cu totul diferite. Alături de cel mai bogat om din lume, s-au aflat fratele său, Mark, pioniera în domeniul aviaţiei Wally Funk, în vârstă de de 82 de ani, şi primul client plătitor al companiei, un olandez în vârstă de 18 ani, Oliver Daemen.

În imaginile difuzate după revenirea lor pe Pământ se vede cum pasagerii au profitat de călătoria supersonică pentru a se distra. Au lansat în cabină mingii sau au prins bomboane ce pluteau în jur.

Wally Funk a declarat că îi place la nebunie, spunând și că este „nerăbdătoare să se reîntoarcă” în spaţiu.

Lansatorul New Shepard, care a transportat capsula în interiorul căreia s-au aflat Jeff Bezos şi cei trei pasageri, a decolat marţi dimineaţă dintr-o regiune deşertică din Texas. Capsula s-a separat apoi de propulsor, iar echipajul a petrecut câteva minute la altitudinea de 107 kilometri, deasupra limitei recunoscute internaţional între atmosfera terestră şi spaţiu.

„Este cea mai bună zi din viața mea”, a spus miliardarul Jeff Bezos, după întoarcerea în siguranță pe Pământ.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI