Aglomerație la Vama Giurgiu. Turiștii au stat o oră și jumătate la coadă ca să treacă granița

Deși Bulgaria nu impune măsuri suplimentare de călătorie românilor, nici măcar dovada vaccinării sau un test covid, afluxul de turiști este atât de mare încât se formează frecvent aglomerație la vama Giurgiu.

Sute de mașini au așteaptat în această dimineață, în coloane, să treacă granița la bulgari. Astfel că cei care au plecat în concediu la bulgari, greci sau turci au fost nevoiți să aștepte aproape o oră și jumătate să treacă granița.
Poliția de frontieră informează că sunt deschise 4 artere de circulație pe sensul de ieșire din țară și 4 pe sensul de intrare. Timpii de așteptare sunt însă mari deoarece turiștii sunt nevoiți să plătească și taxa de pod, aceasta achitându-se la ghișeu, și nu on-line.

Recent, Ambasada României în Bulgaria a transmis următorul mesaj șoferilor:

Recomandăm insistent cetățenilor români care călătoresc pe teritoriul Republicii Bulgaria să respecte regulile de circulaţie prevăzute de legislaţia bulgară. Respectând aceste reguli, veţi evita accidentele şi vă veţi putea bucura de o vacanță liniştită!
Precizăm că limitele de viteză sunt următoarele:
– 50 km/h în localităţi;
– 90 km/h în afara localităţilor;
– 140 km/h pe autostrăzi.
Menţionăm că în Bulgaria nu este permisă folosirea aparatelor anti-radar, utilizarea acestora constituind contravenţie şi fiind sancţionată cu amendă.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI