Un întreg oraș din Canada a luat foc după temperaturile de aproape 50 de grade

Scene parcă desprinse din filmele apocaliptice s-au derulat în orașul Lytton din British Columbia, unde s-a înregistrat temperatura record de 49,6 grade Celsius. Întregul oraş a luat foc, iar locuitorii au fost evacuaţi din calea flăcărilor.

Primarul Jan Polderman a emis ordinul de evacuare miercuri seară, din cauza unui incendiu de vegetaţie. „Toţi locuitorii sunt sfătuiţi să părăsească comunitatea şi să meargă într-o locaţie sigură”, a spus acesta.

Lytton, care se află la aproximativ 319 kilometri est de Vancouver, are o populaţie de 249 de locuitori. „Este cumplit. Întreaga localitate este în flăcări”, a declarat Polderman pentru CBC News, citată de CNN. 

Au trecut doar 15 minute de la prima scânteie şi până când totul a fost cuprins de foc”. 
Oraşul cel mai apropiat, Merritt, a deschis un centru de recepţie pentru evacuaţii din Lytton.    Temperaturile din Lytton au urcat marţi până la 49,5 grade Celsius, cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în Canada. A fost a treia zi în care recordul de temperaturi a fost doborât. 

În prezent, 67 de incendii sunt active în British Columbia şi 44 dintre acestea au izbucnit în ultimele două zile. Temperaturile extreme au avut un impact devastator.   Cel puţin 486 de decese puse pe seama temperaturilor extreme Valul de căldură care a dus la depăşirea recordului de temperatură în vestul Canadei şi în nord-vestul SUA a cauzat sute de decese în rândul locuitorilor şi a declanşat puternice incendii de vegetaţie.   În Columbia Britanică, au fost raportate cel puţin 486 de decese subite pe parcursul a cinci zile. „Aceasta a fost o adevărată criză de sănătate care a subliniat cât de periculos poate fi un val de căldură extremă”, a declarat dr. Jennifer Vines, ofiţer de sănătate din judeţul Multnomah. 

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI