Meditația, realizată zilnic, benefică în lupta împotriva Alzheimerului

Cunoaștem beneficiile meditației asupra stresului, anxietății, depresiei, dar și asupra durerii cronice. Practica acestei metode blânde ar îmbunătăți și funcțiile cognitive și, astfel, preveni boala Alzheimer. Pe lângă alte soluții cunoscute (o dietă echilibrată, un somn bun, jocuri logice, interacțiune socială), meditația ar trebui integrată în viața de zi cu zi a persoanelor în vârstă. Asta arată un nou studiu, realizat de cercetători americani, publicat în Journal of Alzheimer’s Disease.

Această bunăstare psihologică și spirituală oferită de practica zilnică ar avea un impact pozitiv asupra cogniției și a declinului intelectual prin reducerea stresului. Cercetătorii au studiat efectele unei tehnici de meditație numită „Kirtan Kriya”, o meditație cântată bazată pe tehnici de respirație și mișcări ale corpului.

Meditația, beneficii la pacienții cu demență

Oamenii de știință au comparat subiecții sănătoși, precum și pacienții cu declin cognitiv. Această tehnică de meditație realizată timp de doar douăsprezece minute în fiecare zi oferă beneficii prin creșterea fluxului sanguin către creier, cu efect direct de îmbunătățire a funcției creierului la pacienții vârstnici cu o formă de demență.

Pentru oamenii de știință, prin urmare, meditația ar trebui oferită în plus față de alte medicamente alternative cunoscute pentru a atenua anxietățile pacienților și pentru a-și canaliza agitația, cum ar fi activitatea fizică, artoterapia, aromoterapia sau chiar terapia. Aceste abordări non-medicamentoase, lipsite de efecte secundare, nu trebuie neglijate, mai ales că în prezent nu există un tratament pentru tratarea Alzheimerului, o boală neurodegenerativă care afectează milioane de oameni.

Cum practici meditația Kirtan Kriya?

Această meditație constă în recitarea mantrelor, alternarea tăcerii, a sunetului scăzut și a vocii înalte. Așezat, cu picioarele încrucișate și ochii închiși, brațele sunt întinse și capetele unor degete se apropie de sunetele mantrelor recitate.

Repetați sunetele (sau mantra) Saa Taa Naa Maa în timp ce stați drepți. Ochii sunt închiși. Cu fiecare silabă, imaginați-vă sunetul.
Timp de două minute, cântați cu voce normală.
În următoarele două minute, cântați în șoaptă.
În următoarele patru minute, scoateți sunetul în tăcere.
Apoi inversați ordinea, șoptind timp de două minute, apoi cu voce tare timp de două minute, în total douăsprezece minute.
Pentru a ieși din exercițiu, inspirați foarte adânc, întindeți mâinile deasupra capului și apoi coborâți-le încet într-o mișcare lentă în timp ce expirați.

Pozițiile degetelor sunt foarte importante (vezi imaginea de mai jos)

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI