Globurile de Aur se îndreaptă spre colaps

Gala Globurilor de Aur se află în pericol să fie anulată. Rețeaua de televiziune NBC a anunțat că nu va mai difuza ediția din 2022, după ce Asociaţia Presei Străine de la Hollywood a fost criticată pentru lipsa diversității.

Decizia a venit în ciuda unui plan aprobat săptămâna trecută de către Asociaţia Presei Străine de la Hollywood – Hollywood Foreign Press Association (HEPA), care decernează premiile, de a recruta mai mulți membri de culoare și de a face alte modificări în anul următor. NBC a declarat într-un comunicat de presă de luni că reformele nu au fost suficient de rapide. „Considerăm cu tărie că HFPA are nevoie de timp pentru a o face corect. Ca atare, NBC nu va difuza Globurile de Aur din 2022”, a spus NBC, potrivit Variety. „Presupunând că organizația își pune în practică planul, sperăm că vom fi în măsură să difuzăm spectacolul în ianuarie 2023”, se adaugă în comunicat.

Sunt reacții în lanț venit din lumea mare a filmului american. Primul care a reacționat a fost actorul Tom Cruise. Starul american a înapoiat cele trei trofee Globul de Aur, în semn de protest faţă de lipsa de diversitate în interiorul Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association – HFPA), scrie Variety. Ca urmare a controversei, actorul a returnat cele trei premii, obţinute pentru rolurile din „Born on the Fourth of July” (cel mai bun actor, dramă), „Jerry Maguire” (cel mai bun actor, comedie sau musical), şi „Magnolia” (cel mai bun actor în rol secundar).

Este cea mai de impact reacţie a unui star la adresa HFPA, după ce mai mulţi actori – inclusiv Scarlett Johansson şi Mark Ruffalo – au solicitat industriei să se distanţeze de Asociaţia care acordă Globurile de Aur până ce vor fi implementate reforme substanţiale în cadrul organizaţiei.

„Ca actor care promovează un film, se aşteaptă de la mine să iau parte, în timpul sezonului premiilor, la conferinţe de presă şi la gale de premiere. În trecut, aceasta însemna să fie nevoie să răspund la întrebări sexiste şi la diverse remarci ale unor membri HFPA, remarci vecine cu hărţuirea sexuală. Tocmai acesta este motivul pentru care, timp de ani întregi, am refuzat să iau parte la conferinţele lor. HFPA (Hollywood Foreign Press Association) este o organizaţie care a fost înfiinţată de oameni precum Harvey Weinstein pentru a-şi câştiga recunoaştere din partea Academiei de Film, iar industria filmului a luat exemplul lor. Atât timp cât nu există reforme fundamentale esenţiale în cadrul respectivei organizaţii, cred că a venit momentul să ne desolidarizăm de HFPA şi să punem accentul pe importanţa şi forţa organizaţiilor noastre profesionale şi pe domeniul nostru ca întreg”. Scarlett Johansson

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI