Spectatorii ar putea reveni în tribune la cursele de Formula 1

Spectatorii, în număr limitat, ar urma să fie admişi la cursele de Formula 1 începând cu Marele Premiu al Principatului Monaco, din 23 mai, dar nu şi la etapele precedente programate în Portugalia (2 mai) şi Spania (9 mai), a anunţat Stefano Domenicali, preşedintele executiv al Formula One, conform AFP.

”Noi urmărim situaţia zilnic, care evoluează de la oră la oră. În viitoarele Mari Premii din Portugalia şi Spania, din nefericire, nu vom avea spectatori, dar Monaco ar putea să se prezinte ca primul Mare Premiu unde va fi admis un număr limitat de persoane la cursa de duminică. Asta ne dă speranţe pentru viitor, căci dacă situaţia se va ameliora, va exista o redeschidere progresivă şi fanii vor avea ocazia să participe la curse”, a declarat Stefano Domenicali pentru Sky TG24.


La prima cursă a sezonului, disputată în Bahrain la sfârşitul lunii martie, câteva zeci de spectatori, vaccinaţi sau vindecaţi de COVID-19 au putut asista la victoria lui Lewis Hamilon.

Principatul Monaco a anunţat cu zece zile în urmă o relaxare a restricţiilor sanitare, dar fără a evoca subiectul publicului la cursa de Formula 1.

Revista Monaco Hebdo, de obicei bine informat, a relatat că scenariul unei curse ”cu porţile închise a fost pentru moment îndepărtat” şi ”mai multe scenarii sunt studiate de autorităţi, inclusiv cel cu o participare a spectatorilor în proporţie de 30 până la 50%”.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI