Ovidiu Ionescu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo

După o săptămână de foc petrecută la turneul de la Guimaraes, Ovidiu Ionescu a prins biletul de Tokyo în proba de simplu masculin, dar cu mari emoţii. Cel mai bun jucător de tenis de masă din România a obţinut biletele pentru competiţia olimpică, în proba de simplu masculin, după ce a fost eliminat de pe primul tablou cu trei înfrângeri, iar în cel de-al doilea a obţinut trei victorii, notează news.ro.

„Sunt printre puţinii din istorie care cu trei înfrângeri reuşeşte să se califice. Această calificare a venit destul de greu, dar cred că este mai frumos aşa! Să reuşeşti în ultimul meci, în ultima zi, când toată lumea este plecată acasă, trebuie să fii şi norocos Calificarea aceasta la Jocurile Olimpice vine după un an foarte greu, de pandemie şi pur şi simplu sunt fără cuvinte, este o bucurie de nedescris”, a declarat Ovidiu Ionescu, potrivit unui comunicat remis News.ro.

Sportivul va participa pentru a doua oară la Jocurile Olimpice, prima dată s-a întâmplat în 2016, la Rio de Janeiro, dar pentru Tokyo are planuri mari.

“Acum îmi doresc să reuşesc şi o performanţă la aceste Jocuri Olimpice, chiar cred în mine, sper să încheiem şi cu dublu mixt să fiu calificat la doua probe”, a spus el.

Andrei Filimon, antrenorul lui Ovidiu de la lotul naţional, spune că nu există bucurie mai mare decât să îşi vadă sportivul calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

„Vreau să îl felicit, a jucat extraordinar în ultimul meci. A mai avut o şansă în Qatar, pe care a ratat-o. Acest turneu mi-a demonstrat că orice jucător poate să se califice la Olimpiadă”, a afirmat Filimon.

Turneul de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo a avut loc la Guimaraes, în Portugalia, între 21 şi 25 aprilie. România a participat cu doi sportivi, Ovidiu Ionescu şi Rareş Şipoş, în concursul rezervat băieţilor. Ovidiu Ionescu şi-a asigurat prezenţa la Tokyo după o semifinală câştigată pe tabloul al doilea. De altfel, Ovidiu a avut trei victorii în această fază: în optimi l-a învins pe rusul, Vladimir Sidorenko, cu 4-1, în sferturi de finală, pe austriacul Daniel Habesohn cu 4-3, iar semifinala turneului preolimpic s-a încheiat cu victoria cu 4-1 a lui Ovidiu Ionescu împotriva britanicului Paul Drinkhall. Conform regulamentului, finala nu s-a mai disputat. În meciurile de pe primul tablou, românul a pierdut de trei ori, dar a avut şansa jocurilor pe tabloul al doilea.

Rareş Şipoş a fost la un pas de a-şi asigura prezenţa la Olimpiadă. Sportivul de 20 de ani a fost eliminat în sferturile celui de-al doilea tablou principal, după ce în primul a ajuns până în semifinală, unde a fost învins cu 2-4 de către jucătorul din Ucraina, Lei Kou.

La fete, ţara noastră nu a avut reprezentantă în calificări, Eliza Samara şi Bernadette Szocs având deja biletele pentru JO în buzunare.

Federaţia Română de Tenis de Masă are calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo echipa feminină, condusă de antrenorul Viorel Filimon, şi două sportive din două posibile în proba de simplu, Eliza Samara şi Bernadette Szocs. Ovidiu Ionescu în a obţinut acum accesul în proba de simplu masculin şi aşteaptă confirmarea ITTF pentru calificarea dublului mixt, alături de Bernadette Szocs.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI