Curățenia de primăvară. 30 de sfaturi istețe pentru a economisi spațiu

E primăvară și vrei o schimbare de peisaj? Pentru asta, nimic mai bun decât să-ți faci loc în dulapuri! Înainte de a adopta tendința minimalistă, să aruncăm o privire asupra obiectelor care nu îți mai sunt de folos și care ocupă spațiu inutil în dulapuri și sertare.

Crezi că, dacă este foarte mic, nu ocupă spațiu? Evident că nu, atunci când acumulezi totul, poți umple cu adevărat saci de gunoi. Iată lista articolelor de care ar trebui să scapi pentru a economisi spațiu.

Instrucțiunile de folosire ale aparatelor de uz casnic – ai răsfoit vreodată una recent? Poate că nu te lasă inima să scapi de ele. Totuși, ar trebui să știi că le putem găsi cu toții pe Internet.

Produse de înfrumusețare deschise de prea mult timp. Produsele de înfrumusețare se învechesc la sfârșitul perioadei maxime de 6, 12 sau 18 luni. Deci, acele produse care nu îți mai sunt de folos ar trebui aruncate la coșul de gunoi.

Prosoape de baie vechi. Cele care se află în partea de jos a dulapului, într-o cutie, pe care nu le folosești. De ce nu le folosim deja? Deoarece sunt aspre și miros ciudat, atunci de ce să le păstrezi?

Pixuri care nu mai funcționează. Cu toții am umplut cel puțin o dată, o foaie încercând un pix pentru că nu mai funcționează și apoi îl punem înapoi în sertar.

Cărți de rețete. De câte ori apelezi la ele? În general, le folosim doar 3 sau 4 ori, maximum. Și recunoaște, reflexul este să căutați mai întâi rețetele pe Internet.

Șosete desperecheate. Întotdeauna găsim șosete singure. Dar le oferim o mică șansă să-și găsească jumătatea, dar după 2 luni, putem să le aruncăm.

Lenjerie intimă incomodă. Servesc doar pentru a aglomera sertarul, pentru că știm că nu le vom purta niciodată.

Haine de lucru. Avem cu toții haine de lucru atunci când renovăm casa pentru a nu le deteriora pe celelalte. Până acum, bine. Dar de ce 7 tricouri și 3 pantaloni? Dacă nu sunteți zugrav, un tricou și o pereche de pantaloni ar trebui să fie suficiente.

Medicamente. În afară de medicamentele obișnuite, nimic nu ar mai trebui să păstrezi în dulăpiorul cu medicamente. Rețetele medicale sunt pentru un caz foarte specific. Nu reutilizați niciodată un medicament fără sfatul medicului. Duceți totul înapoi la farmacie.

Cutii fără capace sau capace fără cutii. Scapă repede de toate.

Pungi de hârtie. Le păstrăm pentru orice eventualitate. Ați avut vreodată nevoie de 18 pungi în același timp? Nu. Deci, la gunoi.

Ustensile duplicat. Câte tirbușoane, deschizătoare de sticle, prese de usturoi aveți? Unul dintre fiecare este suficient.

Aparate de gătit mari. Mașina de pâine! Mașina de făcut iaurt! La început au fost grozave, am făcut totul singuri, ce mândrie. Dar după 6 luni, constatăm că, în cele din urmă, nu ne mai sunt folositoare. Dacă aceste mașini funcționează, nu le aruncați, vindeți-le sau dăruiți-le.

Obiecte de bucătărie. Recunoaște, ești prea leneșă să le folosești. Oferă-le, vei face niște oameni fericiți.

Mostre de produse de înfrumusețare. Păstrează câte unul în geanta de toaletă. Deci, atunci când pleci într-o călătorie, le vei avea și le vei putea folosi.

Cutiile aparatelor de uz casnic. Să recunoaștem, sunt inutile. Poate doar dacă vrei să te muți. Totuși, așteaptă până la expirarea perioadei de returnare (30 zile de la cumpărare).

Vechile încărcătoare. Deoarece nu mai știi la ce merg, nu le mai folosi. Reciclează-le!

Reviste. Și acestea ocupă spațiu! Dacă te simți vinovată că le arunci, reciclează-le sau dă-le altcuiva.

Cutii pentru pantofi. Și ele ocupă spațiu. Este bine să aveți una sau două, nu mai mult.

Ambalaje din carton. Pe cele de la produsele cosmetice, în special, vrem să le păstrăm, adesea pentru că sunt drăguțe, dar dacă ne gândim mai bine, chiar ne dorim să ne ocupe spațiul din casă?

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI