România debutează, astăzi, la EURO 2024 | VIDEO

Echipa națională de fotbal a României debutează luni, 17 iunie, la Campionatul European de fotbal, de la ora 16:00, contra Ucrainei. Suporterii români fac deja spectacol pe străzile din Munchen.

Echipa națională de fotbal a României debutează luni, 17 iunie la Campionatul European de fotbal, de la ora 16:00, contra Ucrainei, ultima adversară ajunsă în Grupa E. Partida are loc la Munchen.

Dacă tricolorii au ajuns la turneul final din Germania după ce au câștigat grupa de calificare din care au făcut parte, fără să fi pierdut vreun meci, Ucraina a avut nevoie să treacă două tururi de baraj pentru a ajunge la EURO 2024.

De șase ori s-au mai întâlnit până acum România și Ucraina, niciodată într-un meci oficial. Bilanțul este favorabil tricolorilor care au câștigat trei dintre meciurile disputate, în timp ce ucrainenii s-au impus de două ori. Un meci s-a încheiat la egalitate. Ucraina a câștigat ultimul meci direct, cu 4-3, pe 29 mai 2016 pe stadionul Olimpic din Torino.

La turneele finale europene România a obținut o singură victorie. Este vorba de succesul cu Anglia, scor 3-2, în faza grupelor la ediția din 2000, când națională a depășit prima și ultima oară faza grupelor. România participă pentru a șasea oară în istorie la un Campionat European și niciodată până acum tricolorii n-au câștigat primul meci de la turneul final.

Tricolorii au ajuns la Munchen

Echipa națională a României a plecat din Würzburg, locul de cantonament, spre München cu trenul. Cei 280 de kilometri au fost parcurși în 2 ore și 10 minute.

Cu o zi înainte de partida cu Ucraina selecționerul Edi Iordănescu și-a serbat ziua de naștere împlinind 46 de ani. Tehnicianul este depășit în top trei cei mai tineri tehnicieni de la turneul final de selecționerul Belgiei – Domenico Tedesco și de Julian Nagelsmann, selecționerul Germaniei.

Pe stadionul din Munchen sunt așteptați peste 25.000 de fani români care au început să facă spectcol pe străzile din Munchen.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI