Spania va trimite Ucrainei rachete Patriot şi tancuri Leopard

Spania intenţionează să trimită rachete Patriot şi tancuri Leopard Ucrainei, în valoare de 1,23 de dolari, a scris luni ziarul El Pais, care a citat surse neidentificate care au informaţii despre operaţiune.

Spania intenţionează să trimită rachete Patriot şi tancuri Leopard Ucrainei, în valoare de 1,23 de dolari, a scris luni ziarul El Pais, care a citat surse neidentificate care au informaţii despre operaţiune. Spania va furniza mai mult de 12 rachete Patriot antiaeriene Ucrainei şi 19 tancuri 2A4 second hand, produse de Germania, ca şi alte arme produse în Spania, printre care echipament antidronă, a informat ziarul.

Noua livrare de arme va fi anunţată în timpul unei vizite oficiale a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski la Madrid, în cursul zilei de luni, unde îl va întâlni pe premierul Pedro Sanchez şi pe regele Felipe, potrivit El Pais.

Valoarea pachetului a fost aprobată în luna arilie de guvern, deşi acesta nu a specificat armele incluse. Purtătorii de cuvânt ai premierului au refuzat să comenteze asupra ştirii din El Pais, transmite REUTERS preluată de RADOR RADIO ROMÂNIA.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI