Un nou termen în dosarul în care este judecat Vlad Pascu. Sentința de astăzi a fost AMÂNATĂ

Un nou termen în dosarul în care este judecat Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, în urma căruia doi tineri şi-au pierdut viaţa, era programat, joi, de la ora 10.00, la Judecătoria Mangalia. Avocaţii familiilor victimelor accidentului au reuşit să obţină o amânare, în contextul în care Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) va discuta în 24 aprilie sesizarea făcută de Inspecţia Judiciară privind suspendarea judecătoarei din dosar. La rândul său, judecătoarea Ioana Ancuţa Popovociu a făcut o cerere de abţinere. Un nou termen a fost stabilit pentru 9 mai.

Avocatul Adrian Cuculis a afirmat că dosarul a fost amânat, iar judecătoarea a formulat o cerere de abţinere. 
 
“Cererile noastre de amânare, a mea şi a colegei mele, au fost formulate bazându-ne pe ceea ce a dispus Inspecţia Judiciară, respectiv sesizarea CSM cu privire la suspendarea doamnei judecător, motiv pentru care s-a amânat termenul de astăzi, s-a acordat un nou termen. Important este de ştiut că, dacă se va admite cererea de abţinere, întreg procesul se va lua de la zero, dacă doamna judecător va fi suspendată pe data de 24, se va relua procesul de la zero. Dacă niciuna dintre cele două variante nu se va aplica, la termenul următor vor fi audiate cele 10 sau 11 părţi civile şi vom pune concluzii pe fond. Noi aveam pregătite inclusiv astăzi încă două cereri, una de suspendare a procesului, alta de amânare. S-a admis de prima dată cererea de amânare, nu au mai fost utile celelalte două cereri. Un lucru este cert, erau vreo 120 de întrebări de adresat părţilor civile. Probabil că la ultimul termen de judecată, oricare va fi el, procesul o să înceapă la 10 şi se va termina la 22”, a afirmat avocatul, potrivit news.ro
 

El a fost întrebat cine judecă cererea de abţinere.
 
“Colegii dânsei, următorul complet care urmează după completul doamnei judecător Popoviciu”, a răspuns Adrian Cuculis.
 
La rândul său, apărătorul lui Vlad Pascu, avocatul Adrian Bendeac, a declarat jurnaliştilor la ieşirea din sediul Judecătoriei Mangalia, că procesul a fost amânat pentru 9 mai. 
 
“S-a amânat cauza pentru 9 mai. Nu a motivat cererea de abţinere în niciun fel. Au fost formulate două cereri de amânare, au fost admise. Din ce moment ce instanţa a admis-o, înseamnă că a fost întemeiată”, a afirmat Adrian Bendeac, potrivit aceleași surse.
 
El a mai declarat că spera ca această judecată să se finalizeze într-un termen rezonabil. 
 
“Măsurile preventive durează destul de mult tocmai motivat de faptul că suntem încă în procedură, că nu s-a finalizat cercetarea judecătoarească şi bineînţeles că speram ca această judecată să se finalizeze într-un termen rezonabil şi pentru inculpat şi pentru persoanele vătămate, părţile civile, pentru toată lumea. Nu cred că e ceva plăcut să vii aici şi să auzi la fiecare termen că mai sunt alte aspecte de amânare sau că sunt motive care conduc la amânarea acestei decizii”, a transmis Adrian Bendeac.

Sursa: Realitatea din Justitie

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI