Ministerul Sănătăţii a REDUS punctajul de promovare la rezidențiat. Este nevoie disperată de medici

Ministerul Sănătății anunță că a redus și anul acesta punctajul minim de promovare a fost redus și anul acesta de la 65% la 60%, astfel încât „un număr cât mai mare dintre candidați să poată alege un post”. 

Punctajul maxim realizat la sesiunea de rezidențiat din domeniul medicină a fost de 936 puncte, iar punctajul minim de promovare, conform baremului inițial de 65%, este de 608 puncte. În această situație, ar fi putut alege un loc sau un post în specialitate maxim 3.696 candidați din cele 4.327 locuri disponibile, a arată comunicatul Ministerului Sănătății.

Având în vedere necesitatea acoperirii cât mai multor posturi și locuri la concursul de rezidențiat, în special în domeniile deficitare – medicină de familie, medicină de urgență, ATI etc, Ministerul Sănătății și Ministerul Educației au aprobat marți, prin ordin comun, măsura care permite intrarea în rezidențiat a unui număr cât mai mare de tineri medici.

Astfel, s-a luat decizia de scădere a pragului minim de promovare de la 65% la 60%, la fel ca în anii anteriori.

Peste 10 mii de candidați au concurat pentru 4.327 locuri și posturi pentru domeniul medicină, 551 locuri pentru medicină dentară și 412 locuri și posturi pentru farmacie.

În luna octombrie, când a fost aprobată metodologia de concurs, creșterea pragului de admitere la Rezidențiat de la 60% la 65% a fost motivată de Ministerul Sănătății prin „ridicarea nivelului de selecție a candidaților”.

 

Sursa: Realitatea Medicala

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI