Cartea care prezintă copiilor de 10 ani teorii trans a apărut în librăriile din România

Un videoclip publicat de Daily Mail arată cum o profesoară le citește elevilor de 10 ani dintr-o carte controversată, distribuită în școli de grupul de incluziune No Outsiders.

Aceste cărți care „prezintă teoria de gen ca fapt” au ajuns în sute de școli primare din Marea Britanie, iar grupul condus de profesorul Andrew Moffat spune că se adresează copiilor de la „naștere până la 11 ani”.

Profesoara de la Școala Primară Prae Wood, din St. Albans, le predă copiilor o lecție No Outsider în care citește cu voce tare o carte, explicând cum un ursuleț băiat nefericit numit Thomas devine fericit când se transformă într-un ursuleț fată numit Tilly.

În videoclip profesoara le citește copiilor o secțiune din cartea numită Introducing Teddy – o conversație între un ursuleț de sex masculin numit Thomas, care simte că s-a născut în corpul greșit, și cel mai bun prieten al său, Errol.

„Ursulețul Thomas respiră adânc. ‘Trebuie să fiu eu însumi, Errol. În inima mea, am știut întotdeauna că sunt un ursuleț fată, nu un ursuleț băiat. Mi-aș dori ca numele meu să fie Tilly, nu Thomas. ‘De aceea erai atât de trist?’ întreabă Errol.”

Cartea este una dintre multele folosite ca parte a ghidului de învățământ inclusiv al No Outsiders, scrie sursa citată.

„Această învățătură trebuie să înceapă în școlile primare. Toți suntem intersecționali; o singură identitate nu este suficientă pentru a ne defini cine suntem”, scrie Andrew Moffat într-unul dintre ghiduri.

„Copiii trebuie încurajați, și de fapt învățați, să exploreze identitatea și să dezvolte încredere în cine sunt ei în timp ce navighează prin copilărie și adolescență”, mai spune șeful No Outsiders.

Același Moffat spune că oamenii au mai multe identități care trebuie explorate.

Cartea a apărut și în librăriile din România, deocamdată doar în limba engleză. Probabil că se va încerca și introducerea ei în unele școli.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI