Forțele ruse au intensificat atacurile în estul țării și au încercat cucerirea a două orașe cheie

Războiul din Ucraina a ajuns în ziua cu numărul 628 de conflict. Se dau în continuare lupte grele pentru fiecare metru de pământ.

Trei ofițeri de gardă ruși au fost uciși într-o explozie produsă de rezistența locală în Melitopol ocupat de ruși, a anunțat astăzi serviciile de informații apărării ucrainene.

La Kiev, veteranii și familia militarilor ucraineni au organizat un miting în care au cerut o legislație care să reglementeze durata serviciului militar activ în Ucraina.

Colonelul general Oleksandr Syrskyi a scris pe Telegram duminică după-amiază: „Față de Bahmut, rușii au devenit mai activi și încearcă să recupereze pozițiile pierdute anterior.”

Forțele ruse au intensificat atacurile în estul Ucrainei în încercarea de a câștiga teren în apropierea două orașe cheie din prima linie, au declarat oficialii militari ucraineni. Într-un raport al Associated Press, șeful forțelor terestre ale Ucrainei, a spus că trupele ruse au început să încerce să recâștige teritoriul de lângă Bakhmut. Orașul minier din est a fost locul celei mai sângeroase bătălii din război înainte de a cădea în mâinile Rusiei în mai.

Fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev a transmis duminică un mesaj, aparent în replică la propunerea fostului șef al NATO, Anders Fogh Rasmussen. Acesta sugera ca Ucraina să se alăture alianței fără teritoriile ocupate în prezent de către Rusia.

Medvedev, în prezent vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a afirmat că propunerea ar reprezenta practic o recunoaștere a faptului că „Crimeea și Donbass nu mai fac parte din Ucraina”.

”Nu este rău, dar este important să mergem mai departe. Trebuie să recunoaştem că Odesa, Nikolaev, Kiev şi practic orice altceva nu sunt deloc Ucraina”, a adăugat Medvedev, scrie New.ro, citând The Guardian.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI