Alimentul anti-cancer! Marius Văduva la iThink: „50% din cancere ar fi mai mici sau deloc!”

„Nicio masă fără pește” era un refren des auzit pe vremea lui Ceaușescu, cu o oarecare tentă ironică. Astăzi se descoperă că nu era deloc o idee rea și că peștele ar putea fi secretul în prevenția cancerului. 

Unul dintre cei mai aprigi susținători ai acestei teorii, onco-fitoterapeutul Marius Văduva, invitat la iThink a vorbit despre studiile și experiențele care l-au determinat să considere peștele unul dintre cele mai benefice alimente pentru sănătate. 

„O tumoare de 14 centimetri a soției mele, în 2014, ne-a dat viața peste cap… Și am luat decizia atunci să începem să ne uităm la corp, în primul rând la corpul ei. Fiind vegetariană de 20 de ani – și vegană! – cu 4 ani înainte de a face această tumoare. Dacă un om care consumă apă plată și ceai, niciodată suc, niciodată cafea, niciodată alcool, face o tumoare de 14 centimetri, atunci noi ăștilalți care mai gustăm?”, a declarat Marius Văduva, conform Antena 3.

Urmărind tiparele și altor pacienți diagnosticați cu cancer, a descoperit că toate aceste cazuri aveau în comun un dezechilibru uriaș în raportul de Omega 3 și Omega 6. 

„Acum s-ar traduce așa acest vegetarianism. Corpul uman nu produce acizi grași. Acizii grași vin doar din surse alimentare. După cum vedeți, toate plantele pe care le-a mâncat soția mea, fierte sau nefierte, toate au o cantitate foarte mare de acizi grași Omega 6. Acizii Omega 3 într-o cantitate necesară corpului uman, raportul este 1:3, la o moleculă de Omega 3 trebuie să ai 3 de Omega 6. Soția mea avea 1:31 în momentul în care a avut cancer. Pe Google dacă dai acum căutare, o să descoperi că Omega 6 este procancerigen, proinflamator, dacă există în cantitate mare în organism”, a explicat specialistul, care arată că alimentul care conține cea mai mare cantitate de Omega 3 este peștele. 

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI