Sorin Grindeanu, despre schimbarea şefului Tarom: CA-ul a luat act de terminarea mandatului

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri în emisiunea Talk News de la Prima News TV, despre schimbarea şefului Tarom, că a fost o decizie a Consiliului de Administraţie, care a luat act de terminarea mandatului, arătând că este nevoie la Tarom de un director care să aibă experienţa necesară de a lua taurul de coarne. 

Ministerul Transporturilor a fost întrebat ce discuţie a avut cu ministrul de Interne, Lucian Bode, despre destituirea directorului general al Tarom. 

”Discuţii constructive. Am făcut schimb de experienţă având în vedere că şi dânsul a fost ministrul Transporturilor”, a spus ministrul.  

Întrebat dacă există un meci PSD-PNL în privinţa acestei poziţii la Tarom, ministrul Sorin Grindeanu a răspuns: ”Nu eu l-am schimbat, Consiliul de Administraţie a luat act de terminarea mandatului, nu e vorba de altceva. CA-ul a considerat necesar să nu îl mai prelungească”.  

MInistrul Sorin Grindeanu a menţionat că ”este nevoie la Tarom de un director care să aibă experienţa necesară de a lua taurul de coarne acolo”, el arătând că ”l-a asigurat pe directorul Tarom la începutul mandatului că are toată susţinerea lui să ia decizii corecte chiar dacă sunt dureroase pentru a salva Tarom”. 

”Nu le-a luat la intensitatea la care trebuia să le ia”, a mai spus Grindeanu, menţionând că planul de restructurare cerut de la Bruxelles, care trebuia trimis în luna septembrie, a fost trimis abia în luna noiembrie, ”pentru că a apăsat mult ministerul pe pedale”. 

”Trebuie luate decizii, dacă vrem să avem o companie naţională”, a spus el.  

Întrebat dacă Taromul se poate salva, Grindeanu a spus: ”Eu îmi păstrez doza de optimism, pentru că are capacitatea să se restructureze. România are piaţa necesară în a susţine o companie ca Tarom, dacă vom găsi un manager care să aibă forţa necesară (..) susţinerea necesară să ia aceste decizii, absolut necesare. O companie de mărimea Tarom ar trebui să aibă 600 de angajaţi, din care 90% personal navigant, asta trebuie să fie proporţia. Acum sunt peste 1.000 bine, proporţia nu este de 90% personal navigant. Ce trebuie să faci, să stai să te uiţi în cotninuare că lucrurile merg la fel şi că ai reuşit să restructurezi 50 de posturi?”, a mai spus Grindeanu.  

Întrebat dacă ministrul Bode a înţeles aceste argumente în discuţia de , Grindeanu a răspuns: ”Ministru la Transporturi sunt eu, eu nu mi-am dat cu părerea despre Ministerul de Interne” 

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI