Klaus Iohannis: România trebuie să îşi asume politici publice care să asigure egalitatea între femei şi bărbaţi

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că încă de la începutul primului său mandat a susţinut, cu fiecare ocazie că România trebuie să îşi asume politici publice care să asigure egalitatea între femei şi bărbaţi, iar promovarea egalităţii de gen reprezintă un obiectiv prioritar asumat la nivelul Uniunii Europene, pe care ţara noastră, în calitate de stat membru, îl împărtăşeşte şi îl sprijină.

 „Îmi face o deosebită plăcere să fiu aici, alături de dumneavoastră.  Am acordat cu toată încrederea Înaltul Patronaj acestei Conferinţe pentru că sunt un puternic susţinător al egalităţii de gen şi cred că avem obligaţia să accelerăm măsurile pentru o promovare tot mai bună a femeilor în poziţii-cheie în toate domeniile, dar mai ales în politică. Încă de la începutul primului mandat de preşedinte, am afirmat clar şi răspicat, cu fiecare ocazie, că România trebuie să îşi asume politici publice care să asigure egalitatea între femei şi bărbaţi. Convingerea mea este că încurajarea unei contribuţii cât mai semnificative a femeilor în viaţa publică generează modernizare şi prosperitate. Mai sunt însă multe de făcut pentru susţinerea drepturilor femeilor şi, de aceea, iniţiative precum această Conferinţă sunt foarte importante”, a afirmat Klaus Iohannis, marţi la la Conferinţa internaţională „Femeile parlamentare din România şi promovarea egalităţii de gen ca angajament naţional” organizată de către Senatul României. 

Şeful statului a mai spus că „promovarea egalităţii de gen reprezintă un obiectiv prioritar asumat la nivelul Uniunii Europene, pe care România, în calitate de stat membru, îl împărtăşeşte şi îl sprijină”. 

„În acest sens, reducerea inegalităţilor în plan economic şi social, asigurarea accesului la oportunităţi egale de dezvoltare, combaterea stereotipurilor şi a violenţei de gen se realizează printr-o strategie dedicată şi o abordare integrată în toate politicile europene şi în acţiunea externă a Uniunii”, a completat Iohannis.

El a vorbit şi despre curajul femeilor ucrainene, în contextul războiului pornit de Rusia împotriva Ucrainei.

„În perioada extrem de complicată în care ne aflăm, marcată de războiul Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, am văzut cum atât de multe femei şi-au asumat salvarea şi punerea în siguranţă a copiilor şi a familiilor lor, cu speranţa că într-o zi se vor putea întoarce la o viaţă liniştită, trăită în pace. Femeile ucrainene au demonstrat mult curaj şi o forţă incredibilă în aceste opt luni de agresiune militară”, a mai precizat preşedintele Iohannis.

 

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI