Economist american, anunț sumbru: Al treilea război mondial a început deja

Nouriel Roubini, 64 de ani, economistul american care a anticipat criza economică din 2008, a lansat recent un avertisment îngrijorător pentru cetățenii Uniunii Europene: zona euro va intra într-o recesiune lungă. 

„Zona euro se află deja în recesiune și cred că va fi lungă și urâtă. Marea Britanie este chiar mai rău. Pandemia pare să fie stăpânită, dar în curând ar putea apărea noi variante de Covid-19. Iar schimbările climatice sunt un dezastru cu încetinitorul care se accelerează”, a declarat, într-un intrviu publicației germane Der Spiegel, Nouriel Roubini, conform Știrileprotv.ro. 

Acesta a afirmat că o posibilă invazie a Taiwanului de către China ne-ar putea costa mai mult decât criza energetică, adâncită de războiuldeclanșat de Rusia în Ucraina. 

„Depindem mai mult de semiconductori (n.r. – Taiwanul este cel mai mare producător de semiconductori) azi decât de petrol”, a spus Nouriel Roubini. 

Acesta a precizat că mai mulți experți din întreaga lume sunt îngrijorați de ceea ce se întâmplă acum la nivel mondial: „Am participat la reuniunea FMI de la Washington. Istoricul economic Niall Ferguson a spus acolo că vom fi norocoși dacă vom avea o criză economică precum cea din anii ’70 și nu un război ca în anii ’40. Consilierii pe probleme de securitate națională erau îngrijorați de implicarea NATO în războiul dintre Rusia și Ucraina și de faptul că Iranul și Israelul se aflau pe un curs de coliziune. Și chiar în această dimineață am citit că administrația Biden se așteaptă ca China să atace Taiwanul mai devreme sau mai târziu. Sincer, al treilea război mondial a început deja efectiv, cu siguranță în Ucraina și în spațiul cibernetic”. 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI